Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de asociat cu 51% scriptic, pot functiona doar ca angajat cu salariu,fara a fi implicat altfel.Mentionez ca ceilalti 2 asociati au retul de 49 actiuni in parti egale scriptic,dar de fapt doar ei vor participa la investitii si la profit,unul din ei fiind si administratorul firmei. Aceasta firma este in faza de constituire si eu doar la Registrul Comertului am vazut ca sunt trecuta cu 51 %. Discutia initiala cu cei 2 asociati a fost ca eu sa fiu angajata si managerul firmei.
Apoi mi-au spus, ca s-a modificat legea si prevede ca eu sa detin 51%din actiuni (eu sunt pensionara si nu mai sunt la curent cu noutatile in acest domeniu ) ,dar aceasta situatie va fi doar scriptic. Mie mi se pare ca ceva nu este in regula si ca de fapt raspunderea cea mai mare va fi pt. mine. Voi putea eu dovedi ca nu am paticipa la beneficii (daca vor fi)si voi putea eu fi exonerata de pierderi (daca vor fi ). Nu stiu cum sa ies din aceasta situatie caci am semnat la R.C. si de atunci nu mai am liniste. Va multumesc!!!!!!!!!!!!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pt. a doua proprietate (casa ) trebuie sa platesc un impozit majorat,in conditiile in care fostii proprietari au drept de habitatie viagera.Eu nu folosesc locuinta,doar o intretin.
Va multumesc !
Nu s-a facut succesiune ...pamantul cu care " a intrat decedatul in colectiv" a fost trecut pe un titlu de proprietate, pe care figureaza, la mostenitori,4 frati (baietii)si mama lor vitrega.Sora baietilor nu figureaza si nici nu a stiut acest fapt.O incercare de explicatie a mamei vitrege a fost aceia ca fata s-a maritat si a primit zestre.Pamantul despre care vorbesc a apartinut in totalitate mamei naturale a celor 5 copii....aceasta a decedat cand copii erau,unii, minori ,iar altii abia trecusera de majorat...succesiune nu s-a facut.Tatal natural s-a recasatorit cu o femeie tanara (5-10 ani mai mare decat copii ) ,dar saraca. Acum aceasta mosteneste o parte din "averea"mamei naturale,iar fiica ,care de fapt i-a si crescut pe fratii ei nu mosteneste nimic...drept este ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va multumesc !
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum este posibil ca pe un titlu de proprietate teren agricol sa figureze doar o parte din mostenitori si mama vitrega ?! Mai exact figureaza pe titlu 4 frati si mama vitrga,iar sora fratilor nu figureza pe titlu de proprietate !
Va multumesc !
@johnpescar...nu exista niciun acord de asociere,nu suntem asociatie de propr.....am sesizat Primaria si mi-au raspuns ca nu pot interveni...
Suntem o asoc.de loc.cu multiple probleme (un admin.disparut cu banii,datorii la radet,apa calda oprita,nereguli cat cuprinde...)
Cei "alesi"nu vor sa ne transf.in asoc. de propr....motivul?..."nu se poate fiindca avem datorii"...si nici "nu este bine pt. noi fiindca platim mai mult la stat "(si nici pt. ei fiindca ar fi controlati de stat-avantaj pt. noi !)
In aceste conditii "alesii"nostri de la bloc iau din legislatia pt. AP.ce le convine si chiar mai mult (penaliz.0,2%,isi fac salariile,isi dau prime,folosesc veniturile din inchirierea spatiilor comune, etc ),iar daca cineva invoca drepturile propriet.cf.legisl.AP.raspunsul este promt :"noi nu suntem AP"
Am cerut ajutor la Primarie si au raspuns ca nu pot "influienta activitatea comitetului de bloc"
Nu cred ca pot rezolva problemele din blocul nostu aici ,dar cred ca pot primi unele sfaturi utile.
Este corect /legal ca penalizarea de 0,2% sa se aplice pt. toata suma restanta (salarii,abonament lunar benzina,abon.lunar telefon , sprayuri si detergenti scumpi ,frumos mirositori si alte bazaconii aprobate doar de comit. de bloc,fara a fi intrebati locatarii) ?
Este corect/legal ca penalizarea sa nu fie evidentiata pe chitanta ( pe aceeasi chitanta este trecuta suma totala,nu se stie cat e restanta ,cat e penalizarea)?
Eu nu cred ca este corect,dar nu stiu ce art. de lege se poate invoca si ce demersuri se pot face pt. a aduce putina lumina in hatisul de nereguli.
Nu ,nu am probleme personale (m-am mutat de curand,am centrala proprie),dar vreau sa -i ajut pe cei napastuiti,si la randul meu solicit ajutor,punand de fiecare data cate o intrebare concreta. Va multumesc anticipat !
Suzati-ma,dna elga50,dar eu imi exprimasem parerea dpdv al claritatii OG 85.
Nu ,nu cred ca am o logica "mai logica ca a oricui",de aceea ma intereseaza si alte pareri si cred chiar ca ,in legatura cu subiectul "salariul FS",nu mai sunt la fel de convinsa ca vreun mod de calcul e mai bun decat altul...
Sigur ca legea trebuie respectata!
Nu stiu daca este corect sau nu,dar la rebu se plateste o suma fixa,care este impartita la nr. de pers.din acea luna...la fel s-ar putea face si pt. ingrijitor...Nu am convingerea ca vreun mod de calcul e mai bun.
La expl. cu cei mici care nu folosesc singuri liftul,lumina,as putea spune ca il folosec cei mari pt. ei,pt. nevoile lor (plimbarea zilnica,mersul la medic etc.) si la fel de bine putem gandi ca 2 adulti care merg la servici folosesc impreuna ,odata,liftul...
Sigur ca totul este discutabil si ca legea trebuie respectata
Scuzati ! Am vrut sa scriu OG 85/2001.
Aveti dreptate,nu putem sari de la una la alta#-o Sunt un incepator si invat din mers cum stau lucrulile pe aici.
Ce ma intereseaza? Tot ce tine de activitatea asociatiilor de locatari,ce legi le reglementeaza,parerea celor avizati,dar si parerea celor care,chiar daca nu sunt avizati ,au logica in gandire......
Daca va ganditi la tinerii care lucreaza ,aveti dreptate,eu ma gandeam la elevi,studenti (mai ales in vacanta )si batrani care nici nu se pot deplasa;sigur ca suntem subiectivi si probabil si legiuitorul a fost.Totusi legislatia dinaitea legii 230 /2007mi se parea mai corecta,mai completa si mai lamuritoare.OG81/2001 preciza ca asoc.de locatari existente la data respectiva sunt recunoscute ca asoc. de propr.si sunt obligate sa se reorganizeze in termen de 12 luni(cap.III art.17) Era clar ca asoc. de loc.se puteau ghida dupa legislatia pt. asoc. de propr.Legea 230/2007 spune ca propr.se pot organiza in asoc.de propr.(art.2),iar HG 1588/2007spune la art. 2:"proprietarii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se pot constitui în asociaţii de proprietari.",iar la art.3 prevede:
Art. 3. - Proprietarii din asociaţiile de locatari din clădirile ale căror apartamente au fost dobândite în proprietate în condiţiile legii şi care nu s-au organizat în asociaţii de proprietari vor lua măsurile prevăzute de prezentele norme metodologice pentru constituirea în asociaţii de proprietari, potrivit prevederilor Legii nr. 230/2007.
Deci,asoc. de locatarii se pot organiza(daca vor,cf.art.2)sau sunt obligate (cf.art.3)?????????!!!!!!!!!!!!!!