avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat cu 51% si raspunderea acestuia ..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat cu 51% si raspunderea acestuia ..

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de asociat cu 51% scriptic, pot functiona doar ca angajat cu salariu,fara a fi implicat altfel.Mentionez ca ceilalti 2 asociati au retul de 49 actiuni in parti egale scriptic,dar de fapt doar ei vor participa la investitii si la profit,unul din ei fiind si administratorul firmei. Aceasta firma este in faza de constituire si eu doar la Registrul Comertului am vazut ca sunt trecuta cu 51 %. Discutia initiala cu cei 2 asociati a fost ca eu sa fiu angajata si managerul firmei.
Apoi mi-au spus, ca s-a modificat legea si prevede ca eu sa detin 51%din actiuni (eu sunt pensionara si nu mai sunt la curent cu noutatile in acest domeniu ) ,dar aceasta situatie va fi doar scriptic. Mie mi se pare ca ceva nu este in regula si ca de fapt raspunderea cea mai mare va fi pt. mine. Voi putea eu dovedi ca nu am paticipa la beneficii (daca vor fi)si voi putea eu fi exonerata de pierderi (daca vor fi ). Nu stiu cum sa ies din aceasta situatie caci am semnat la R.C. si de atunci nu mai am liniste. Va multumesc!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: ADELA STROE , utilizator 10:17, 23 Martie 2012
Raspunderea cea mai mare o va avea administratorul firmei. Asociatii raspund in limita capitalului social
legea nu va obliga sa detineti un anumit numar de actiuni, respecti 51%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagubire srl de catre asociat oti oti In cazul in care asociatul care nu este administrator intr-un SRL se foloseste de bunurilesocietatii in interes personal si incheie contracte paguboase pt ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pãrți sociale srl armadillo armadillo Bună ziua, Sunt angajat într-o societate comercială cu răspundere limitată, firmă în care dețin 10 părți sociale, care reprezintă 10% din ... (vezi toată discuția)
Asociere la un srl existent trimbita trimbita In vederea asocierii la un SRL deja existent, cu doi asociati, am urmatoarele intrebari: 1. capitalul societatii este 200RON, eu vin cu un aport de 2000RON in ... (vezi toată discuția)