avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Hauti

Activitate Hauti

O firma specializata in administrarea imobilelor percepe pentru cheltuielile de administrare , cenzor, personal de servici o suma de 40 de lei/ap. La noi se incaseaza 80/ap.
Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat
Art. 15. Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu:
a) activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat;
Am aratat ca in contractul respectiv clauza este ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul. Arendasul impreuna cu cei de la primarie au redactat contractul apoi au venit la arendatori sa il semneze. Contractul a fost in baza Legii arendarii nr.16/1994
Presedintele asociatiei este si avocat.
Costurile noastre sunt duble fata de prestatia unei firme private.
Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat
Art. 15. Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu:
a) activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat;
b) ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c) exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerţ.
Ma intereseaza daca activitatea presedintelui de asociatie se incadreaza la incompatibilitati avand in vedere ca legal ar trebui sa fie angajat pe baza de contract de mandat.
Exista o alta forma de angajare ca presedinte la asociatie care sa-i permita sa fie si avocat?
Contract de arendare pe 5 ani, cu obligatia contractuala a arendasului de a plati impozitul pe teren la primarie. Un exemplar a fost depus la primarie.
Arendasul nu a mai achitat ARENDA ANUL TRECUT catre mine motivand ca nu a primit subventia.
Pimaria imi face cunoscut abia acum in 2017 ca pe ultimi trei ani arendasul nu a mai platit impozitul pe teren conform contractului de arendare.
Care este obligatia si dreptul meu precum si obligatia si dreptul primariei? Cum se rezolva?
Multumesc pentru sprijin.
Am avut pauna anul trecut 2016, contract de arendare pe 5 ani, cu obligatia contractuala a arendasului de a plati impozitul pe teren la primarie. Un exemplar a fost depus la primarie.
In ultimul an 2016 arendasul nu a mai achitat catre mine suma convenita in contract motivand ca nu a primit subventia. Situatie in care se afla alte cateva zeci de persoane.
Acum primaria trimite catre mine instintare sa platesc eu impozitul pe terenul arendat si pe cei trei ani in urma cand obligatia iera a arendasului conform contractului de arendare. Nu am stiut pana acum in februarie 2017, ca pe ultimi trei ani arendasul nu a platit impozitul pe teren conform contractului de arendare.
Eu in ultimi cinci ani am achitat doar impozitul pentru casa si terenul gospodariei, nu stiam de restanta.
Care este calea ca arendatorul chiar daca da faliment sa plateasca obligatiile contractuale?
Eu sunt obligat de lege sa platesc impozitul doar pentru ca este terenul meu?
Care este obligatia si dreptul meu precum si obligatia si dreptul primariei?
Multumesc pentru sprijin.
Iata sesizarea.
Catre

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA MEHEDINTI

Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, prevede la art. 11 distanţele minime de protecţie sanitară între teritoriile protejate şi unităţile care produc disconfort şi riscuri asupra sănătăţii populaţiei, cum sunt si fermele de bovine, sunt:

– Ferme şi crescătorii de taurine, între 6–50 capete: ………… 50 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, între 51–200 capete: …….. 100 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, între 201–500 capete: …… 200 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, peste 500 de capete: …….. 500 m

– Platforme pentru depozitarea dejecţiilor animale din exploataţiile zootehnice, platforme comunale: …….. 500 m. Deci in mod legal respectand legislatia in vigoare de vaci o poti face la 50 m de zona locuită. Avand in vedere ca este nevoie o platformă pentru depozitarea dejecţiilor, rezulta ca din respect pentru mediu si semeni nostrii o ferma se poate infiinta la o distantă de minim 500 m de localitate.

Subsemnatul ......... , sesizez faptul ca numiti ................incalca grav normele legale in ce priveste protectia mediului, fapt demonstrat prin modul eronat in care inteleg sa creasca vacile in gospodaria pe care o au situata in mijlocul satului ........., unde eu ca vecin al lor situat cu gospodaria mea in partea de apus fata de gospodaria lor, detin un teren si o casa ce s-a vrut a fi de vacanta.

Familia .......are ca vecini pe ..............ai la rasarit si pe subsemnatul ......... la apus. Grajdurile au cel mult 10 m pana la casele celor doi vecini iar tarcurile de plimbare a acestora ajung la 4 m de locuinta mea. Motiv care ma obliga sa nu mai deschid ferestrele de la dormitoarele ce dau spre gospodaria familiei ........., si nici usa exterioara de la bucatarie situata acum la 4 m de tarcul de vaci si 8-10 m de grajdurile ce imi inconjoara casa. Distanta de la grajduri si pana la cladirea scoli din sat nu depseste 30 m. Mentionez ca scoala din sat nu are gard decat in fata, fapt de care profita sotii .......... extinzandu-se an de an cu grajdurile si furajele pentru animale in curtea din spatele scoli.

Persoanele mentionate au infiintat in urma cu 5 ani o ferma de vaci in mijlocul satului extinzandu-se treptat, an de an, ilegal si abuziv cu grajduri improvizate in curtea scoli si a gradinitei, din satul .......... avand doar 25 de m pana la Caminul Cultural. Ei sunt detinatorii unui teren de 1500 mp, pe care l-au tot marit prin mutarea gardului. Abuzeaza de faptul ca prin rotatie cei doi soti sunt consilieri la primaria din comuna si sfideaza toata comunitatea cu modul lor de comportament.

Astfel au extins grajdurile de vaci in curtea scoli unde depoziteaza si furajele inconjurandu-ma tot mai mult, an de an pe masura ce se extind in curtea scoli. Vacile sunt scoase si vin de la pasune prin fata scoli, intra in curtea acesteia din spate lipsita de gard, trec peste terenul de sport, iar educatoarea de la gradinita ce functioneaza in incinta scolii este nevoita sa tina copii in clasa atata timp cat vacile stapanesc curtea la plecare si la venire de la pasunat. Calul celor in cauza este permanent priponit in curtea scoli.

Dejectiile animalelor au umplut intreg arealul descris iar in timpul ploilor, terenul fiind in panta catre Dunare aflata la aproximativ 200m, urina ce balteste pe sol o ia la vale si trece direct prin curtea mea aflata in aval de „ferma” de vaci. Sunt momente cand duhoarea dejectiilor se amplifica in functie de anumiti factori climatici, motiv ce ma determina ca uneori sa parasesc locatia pe care mi-am dorit-o pentru liniste si relaxare intr-un mediu sanatos de tara fara industrie, aproape de Dunare.

Apa din fantana mea aflata la 10 m de unul dintre grajduri, nu mai este potabila urmare a dejectiilor permanente de la grajduri, care se scurg pe langa ea cu preponderenta in timpul ploilor dar si a balegarului din curtea vecinului si a grajdurilor, unele vechi, altele improvizate ce imi inconjoara tot mai mult curtea prin acapararea curtii scolii, locatii unde vacile stau in permanenta noaptea si tot timpul cat nu sunt la pasunat. Sunt nevoit sa imi aduc apa potabila pentru ca fantana din curtea mea aflata 5m de tarcul vacilor se afla in calea a dejectiilor antrenate de apa de ploaie care se scurge catre Dunare.

Solicit solutionarea acestei sesizari cu respectarea prevederilor OG nr. 27/2002, aprobata prin Legea nr. 233/2002 si a prevederilor Legi nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, si a obligatiilor ce le revin conform Art. 46 privind obligatia de pastrare a secretului de stat, de serviciu, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta in exercitarea functiei publice, in conditiile legii.

Aştept răspuns la această sesizare, în termen, conform legii.
Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira.
In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ani nu il mai plateste la primarie incalcand contractul incheiat pe vechea lege a arendarii.
In toamna lui 2015 arendasul nu nu a mai platit arenda, arendatorilor.
Nu a notificat in scris pe cei care au arendat terenul, ca ar fi declarat insolventa. Asta am aflat in sat prin noiembrie 2015. Eu locuind in Craiova.
Firma arendasului este din alt judet. Reprezentanti sai din comuna unde am terenul arendat afirmau ca plata se va face in aprilie 2016 pentru anul 2015.
A trecut si aprilie 2016 si plata arendei nu s-a facut.
Dar in toamna au cultivat toate terenurile, dupa care au lansat zvonul cu insolventa fara a anunta in scris pe nimeni,acesta fiind si ultimul an din contractul de 5 ani.
Se pare ca vrea sa ne traga teapa pe doi ani, cu neplata arendei.
Si pe 4 ani, teapa la primarie cu neplata impozitului asa cum prevede contractul.
Ce ar trebui sa faca primaria? Cum recupereaza impozitul de la arendas?
Eu nu figurez cu impozit neplatit catre primarie.
Dar ce fac eu pentru a recupera arenda pe anul 2015 si pentru a nu o pierde pe anul 2016?
Intra vechiul contract intocmit dupa legea arendari abrogata sub incidenta legii arendarii din noul cod civil?
Practic la anul ar trebui sa inchei un nou contract dupa noul cod civil.
Daca el a declarat insolventa, contractul nu este automat reziliat?
Fiind reziliat cum de a mai cultivat terenul STIIND ca va intra in insolventa, incalcand dreptul arendatorului asupra terenului?
Ce ar trebui sa fac?

L-a bloc se poate consuma gaz de 14 lei intr-o luna, pe timp de iarna cu propria centrala pe gaz in apartament de 3 camere. Asa se lauda vecinul meu de scaun din trenul Craiova Bucuresti. Ba a scos si factura vazand ca interlocutorul sau fost coleg de scoala, nu aproba afirmand ca el plateste la gaz 450 lei/luna.
Toti prieteni mei asa platesc zice el. Si nu iti este frica –zice colegul? Nu zice el , pentru ca nu furam de uni singuri asa fara sa ne asiguram.
Pai cum faci? Zice colegul? Sunt mereu uimit cand te vad cu o alta masina din asta cocosata cum le zici tu, si mereu le schimbi. Acum ai una la zero km si este pe putin 18mii de euro, iar tu si sotia ta nu ati muncit , nu aveti servici…
Cum nu? Zice el? Ca doar asa fac bani, muncesc….., crezi ca este usor…, mai sunt si riscuri……, dar daca nu esti doar pentru tine, adica sa dai mai mult decat bagi in buzunar.. treaba merge… am 12 ani…..
Bine te cred pentru ca, iata am trei vecuni la tara de unde sunt eu, care stau acasa 15 - 20 ani, de cand au venit de la oras. Toti tin cate un bec aprins zi si noapte. Nu cumpara lemne pentru iarna, dar nu se vaita de frig, nu racesc este totul OK. Platesc la curent de fiecare data in jur de 16 – 17 lei. Au vandut si pamanturile mostenite si sunt la acel social. In comuna ar fi cu totii cam 250. Marea masa de manevra la alegeri. Impozite nu platesc ca, nu au venituri. Nu muncesc. Dar unde mergi acum?
A, am o treaba serioasa la Bucuresti, zice si se ridica de pe scaun si trase pe fostul coleg de maneca afara din compartiment inchizand usa si asigurandu-se ca nu mai est si a treia persoana .
Pana la Bucuresti au stat si discut pe hol.

Asemenea exemple sunt in toata tara.

Cum intocmesti o asemenea sesizare? Pentru cazurile asemanatoare, de langa tine?

Unde sesizezi asemenea fapte? pe care multi le stim si acceptam nejustificat?

Cei de la gaze si curent care citesc contoarele, stiu précis unde se fura. De ce nu se face nimic? Fura impreuna?
Se implica autoritatile daca sunt sesizate?
Paguba este tot mai mare in buzunarul nostru dar stam toti pasivi.
Ca tot ne lauda televiziunile noastre democratia americana, va spun documentat ca, acolo exista lege, care recompenseaza cu 15 - 30 % din suma recuperata de fisc, pe cel care aduce probe certe autoritatilor fiscale despre fraude financiare.
La noi in mod tacit si nejustificat sunt recompensati doar milionari hoti cu100% din ce au furat. Asta da justitie.
Balcon construit la parter in fata dormitor spate bloc in urma cu 14 ani.
Constructia este cu 40 de cm. mai jos decat pardoseala ap. de la etaj1.
Exista legislatie privind obligativitatea acestei distante? Care este distanta?
Dupa 15 ani mai trebuie aprobarea vecinului de la etajul 1 pentru a intra in legalitate? Chiar daca vecinul nu este afectat cu nimic? Adica balconul nu este in contact cu apt. sau de la etajul 1?
Va multumesc.