RCA este mai mult un fel de raspundere civila de la asigurarile de locuinte. Casco imi protejeaza in primul rand masina personala. De ce ar trebui sa-mi fac doua asigurari la locuinta, cand e atat de simplu: ori ai un PAD, ori ai una facultativa care sa includa si riscurile catastrofice.
Multumesc foarte mult. Am citit articolul, care nu m-a lamurit prea mult. Daca eu am o asigurare facultativa la o societate care nu face parte din PAID, de ce ar trebui sa-mi fac si una obligatorie, cand - tot legea - spune ca nu poti fi despagubit pe 2 polite de asigurare concomitent. Aceasta propunere legislativa este un abuz care imi ingradeste dreptul meu ca cetatean de a alege.
Nu stiu daca stirea este reala, dar cineva m+a sunat si mi-a spus ca de la 1 septembrie, pe langa polita de asigurare facultativa, ar trebui sa inchei si o polita de asigurare PAD.
Cine ma poate obliga sa imi inchei si o asigurare obligatorie, daca am incheiat o asigurare facultativa (avand toate riscurile asigurate, inclusiv pe cele catastrofice).
Atata timp cat nu pot fi despagubita decat pentru o singura polita, cum as putea fi obligata sa inchei doua polite de asigurare. Asigurarea obligatorie ar trebui sa se adreseze celor care nu au incheiata nici o polita de asigurare si celor care nu sunt interesati sa+si asigure locuintele pentru toate riscurile. Sau .... am inteles eu gresit?
Va multumesc anticipat pentru interesul acordat acestui subiect? =D>
Ar trebui sa aveti un exemplar al politei de asigurare. Adresati-va direct asiguratorului.
Daca sotia nu a platit ratele la timp, inseamna ca nu a platit nici asigurarea si s-ar fi putut sa fie suspendata.
Buna,
Multumesc. Raspunsul dvs. imi place. Cred ca voi contesta acest PVCC. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc c/valoarea rovinietei daca nu o si primesc ca sa o pot folosi. De ce nu pot prezenta rovinieta pe care o am, in felul acesta demonstrand ca nu sunt un contravenient periculos, ci ca pur si simplu s-a intamplat. Poti sa uiti ca ti-a expirat, poate sa nu mearga sistemul cum mi s+a intamplat de fapt, m+am enervat si am plecat fara. Pentru ca taxa de 28 euro reprezinta c/v rovinieta pt. 1 an de zile, si acest plata acesteia ar trebui da+mi dea dreptul sa o si folosesc.
Multumesc pentru interesul aratat.
Contraventia a avut loc in data de 17.08.2011, PVCC este datat 31.01.2012, iar eu am gasit plicul in fata usii - pe jos -. Plicul avea anexat PV de indeplinire a procedurilor de comunicare a PVCC din data de 31.01.2012. Pe acest pv semneaza imputernicitul CNADR, si un martor care se legitimeaza cu serie si nr. CI si cu M. Georgiana.
Intrebarea mea este urmatoarea. Daca constatarea contraventiei s-a facut electronic, agentul constatator ce a facut din data de 17.08.2011 pana in data de 31.01.2012, de ce nu a emis PVCC imediat, pentru ca in format electronic, logic, aceasta contraventie au vazut-o in timp real. Firesc ar fi fost sa primesc acest PVCC in maxim 1 saptamana de la data contraventiei, pt. a ma atentiona ca merg fara rovinieta. Poate a expirat si nu mi+am dat seama de acest lucru.
Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in data de 17.08.2011, iar eu am gasit plicul langa usa in data de 23.02.2012, cu toate ca atasat plicului era un alt pv de indeplinire a procedurilor de comunicare, semnat de agentul constatator si , cica, un martor care nu are decat prenume,. Nimeni din familia mea nu a luat act de primirea plicului cu amenda.
In afara de faptul ca nu mi-a fost inmanat personal plicul, constat ca de fapt trebuie sa platesc doua amenzi in loc de una. Una este amenda contraventionala in valoare de 250 lei si alta tariful de despagubire (a cui despagubire?), in valoare de 120 lei (adica 28 euro). De ce trebuie sa platesc doua amenzi? Ce reprezinta acea taxa de despagubire? Pot sa platesc doar amenda si sa nu platesc taxa.
Mai amintesc ca procesul verbal de constatare a contraventiei nu este semnat de nimeni, nu are decat o stampila destul de stearsa pe care citesc: Centrul de Studii Tehnice si Informatica Bucuresti. Deci? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat pentru sprijinul dvs.
Multumesc.
Pentru acea prima de 20 de euro anual, cei mai multi asiguratori te despagubesc si pentru incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, fenomene atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, tornada, tromba de aer, vijelie, uragan), izbire de catre vehicule, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, apa de conducta, furt. Sunt incluse in asigurare si bunurile tip "continut", pentru toate riscurile mentionate mai sus. Deci, cine zice ca sunt bani cheltuiti de pomana, greseste. Oricui i se poate intampla.
Poate o banca sa execute silit un girant inainte de a actiona pentru recuperarea datoriei de la imprumutat. Nu trebuie avizat girantul in situatia in care imprumutatul nu isi plateste ratele la banca. Inainte de actiona pt. recuperarea banilor de la girant banca nu trebuie sa recurga la toate modalitatile pentru a-si recupera banii de la imprumutat.
Multumesc pentru raspunsul dvs.