avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari de viata

Buna ziua si la multi ani pentru doamne si domnisoare!
Am o nedumerire.
In luna noiembrie sotia a facut un credit la o banca.In contractul de creditare este inclusa si asigurarea de viata.
in luna ianuarie,in urma unui accident,sotia a decedat.S-au transmis catre banca respectiva toate documentele din care sa rezulte decesul.Dupa doua luni mi se comunica ,ca asiguratorul nu a aprobat dosarul .Este posibil si in ce baza legala ?.
In cazul acesta ce trebuie facut?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanasrl , utilizator 23:52, 9 Martie 2012
Va trebui sa solicitati in scris motivul pentru care nu s-a aprobat dosarul.Ma gandesc ca decesul poate a survenit in urma unei afectiuni existente in momentul incheierii asigurarii si in mod normal nu este despagubit de nicio societate.
Nu .decesul a survenit in urma unu acident rutier in luna ianuarie
1. Cititi conditiile din asigurare. Este posibil sa nu fi primit linga polita de asigurare aceste conditii si in acest caz solicitati-le societatii de asigurare unde aveti polita incheiata.
2. Solicitati in scris motivele respingerii. Exista posibilitatea ca dosarul sa fie doar suspendat la plata pina la finalizarea cercetarilor accidentului.
Ar trebui sa aveti un exemplar al politei de asigurare. Adresati-va direct asiguratorului.
Daca sotia nu a platit ratele la timp, inseamna ca nu a platit nici asigurarea si s-ar fi putut sa fie suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)
Dosar nerezolat alinmihut alinmihut buna am si ieu urmatorea nemulumire acum trei luni sotia mea a avut un accident ,si in seara asta am primit un maill spunind ca dosarul de daune a fost respins ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)