avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_7_fr

Activitate ioana_7_fr

Multumesc mut pentru amabilitate si ajutor. Numai bine va doresc!
Se pare ca Min. Justitiei si-a facut datoria de a va inscrie in lista traducatorilor dar dvs. nu v-ati inregistrat la tribunalul localitatii de care apartineti. Inregistrarea la tribunalul localitatii tebuia facuta in termen de 60 de zile de la primirea autorizatiei conform atentionarii anexata acesteia. Citez din nota primita odata cu autorizatia emisa de Ministerul Justitiei:
"ATENTIE!
In termen de 60 de zile de la data autorizarii, interpretii si traducatorii vor depune la tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza cererea de inregistrare, la care vor atasa autorizatia de traducator si interpret, in original si copie, specimenul de semnatura si modelul stampilei. (Art. 5 alin.I-Regulamentul de aplicare a Legii 178/1997 cu modificarile si completarile ulterioare)"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Nu vreau sa va contrazic,dar in 2005,cand am primit eu autorizatia,in plicul trimis nu exista nici o instiintare sau macar vreo indrumare cu privire la ceea ce trebuia facut mai departe. Ca atare,nu aveam de unde sa stim ce si cum se procedeaza.
Acum intrebarea mea e ce pot face mai departe daca am autorizatia,platesc impozit dar alte demersuri nu am facut.

De unde stiti ca figurati in lista traducatorilor daca nu v-ati inregistrat la Tribunal?
Procedura de inregistrare la tribunal o gasiti aici: www.avocatnet.ro/con ...
L.C.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
am verificat pe siteul Ministerului Justitiei si figurez ca traducator autorizat din 2005,exista si un numar de autorizare pe baza caruia se poate verifica ceea ce am afirmat.
Răspuns la discuția Plangere impotriva vecinilor
Noi ne-am interesat si ni s-a spus ca Directia pt sanatate publica nu poate face nimic pana nu depunem o plangere catre Pol.comunitara care e sg care are dreptul sa intre pe proprietatea publica a vecinilor,care constata situatia si mai departe ii someaza sau ii amendeaza.
WC-ul e amplasat in spatele casei lor si pe ei nu ii deranjeaza pt ca nici nu e la vedere,dar tot mirosul vine la noi,casele fiind amplasate spate in spate.
Acum nu mai stiu ce sa fac,in sensul ca am inteles ca trebuie facuta o plangere/reclamatie,dar o fac catre Directia de sanatate publica sau catre Pol.comunitara? Ce ma sfatuiti?
p.s. Poate ajuta cu ceva daca fac si alti vecini aceeasi reclamatie/plangere? Pt.ca nu numai pe noi ne deranjeaza,dar pana acum nimeni n-a facut nimic.
Buna ziua!
Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare an completez Declaratia 200 si Declaratia 220 si platesc impozit. Nu mi-am facut inca stampila pt ca nici nu am lucrat pana acum ca si traducator autorizat pt ca eu sunt profesoara,dar ma intereseaza sa incep sa lucrez si ca traducator autorizat. Am inteles ca mai intai trebuie sa imi fac stampila. Dar mai departe? Ce mai trebuie facut? Trebuie mers la Tribunal sau unde pentru a fi luat in evidenta? De altceva mai este nevoie? Trebuie chitantier si registru de plati si mers trimestrial sau lunar la Finante cu ele sau cum?
Multumesc
Buna ziua!
Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures la 15 min de centrul orasului.Mirosul cauzat de animale si de WC este insuportabil si din aceeasi cauza avem o gramada de muste in curte. M-am interesat si am inteles ca nu ar avea voie sa tina animale si cu atat mai mult un WC in curte ( real focar de infectie) pe raza municipiului si ca ar trebui sa facem o plangere catre politia comunitara pentru ca aceasta,insotita de cei de la mediu sa poata face o inspectie si sa-i oblige sa desfiinteze WCul si sa le interzica sa mai tina animale sau in caz contrar sa-i amendeze. Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere/reclamatie? Cui sa o adresez si ce sa cer concret?Multumesc

Buna ziua!
Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures la 15 min de centrul orasului.Mirosul cauzat de animale si de WC este insuportabil si din aceeasi cauza avem o gramada de muste in curte. M-am interesat si am inteles ca nu ar avea voie sa tina animale si cu atat mai mult un WC in curte ( real focar de infectie) pe raza municipiului si ca ar trebui sa facem o plangere catre politia comunitara pentru ca aceasta,insotita de cei de la mediu sa poata face o inspectie si sa-i oblige sa desfiinteze WCul si sa le interzica sa mai tina animale sau in caz contrar sa-i amendeze. Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere/reclamatie? Cui sa o adresez si ce sa cer concret?Multumesc