avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate dieter-adrian

Activitate dieter-adrian

Buna ziua,ma adresez celor care au intampinat aceasta problema sau ma pot ajuta in vreun fel. Problema sta in felul urmator,in urma cu aproximativ 10 ani,unchiul meu s-a despartit de sotia lui,el a plecat de la domiciliu (si-a luat lumea'n cap ) timp de cativa ani,nu a stiut nimeni de el,am incercat sa il cautam...dar fara rezultat. Intre timp nici sotia lui nu a mai fost de gasit nici in momentul de fata. Acum un an am dat de el,in alt judet,ingrijitor la o ferma de vaci si l-a luat mama (sora lui) acasa. Vrea sa il ia in spatiu si sa-i faca buletin doar ca el nu e divortat si nu se prea poate fara decizia de divort. Ce as putea face,cui sa ma adresez? Mentionez ca inca o cautam pe fosta sotie,sa rezolvam cu actele...nu avem niciun fel de alte pretentii.
Răspuns la discuția Detasare transnationala Italia
Simplu,le oferiti posibilitatea de a traii decent cat timp e suspendat santierul. Daca dvs sunteti angajatorul lor,aveti oarecum obligatia morala daca nu legala,sa le asigurati un trai in aceasta situatie care a bulvresat lumea .
Răspuns la discuția Pilonul 2 pensii
Multumesc pentru raspuns.
In perioada 2007-2008,tine minte ca a semnat ceva de la Brd,dar nu gaseste momentam acel dosar.

elenazan a scris:

La data infiintarii fondurilor de pensii, 2007-2008, tatal dvs. avea varsta cuprinsa intre 35-45 de ani si putea alege daca se inscrie sau nu, posibil sa nu se fi inscris, persoanele sub 35 ani sunt inscrise automat.

Nu cred ca mai e de facut nimic,astepti sa fi trimis in instanta si vezi atunci ce se intampla.
Singurul lucru pe care il mai poti face,e sa renunti la substante,mai ales in trafic...mai sunt si alti oameni care conduc


1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.


Cu un avocat bun,poti scapa cu anularea permisului timp de 1 an si suspendarea permisului 6 luni,plus amenda penala.
Dupa un an jumatate poti avea din nou permis. ( acuma depinde si cat de curat e cazierul tau si de cata indulgenta are judecatorul)
Buna seara,de curand am aflat ca sunt inscris in pilonul 2 de pensii,lucrez de 7 ani,varsta 26 ani.
Tata are 52 de ani si 31 de ani vechime in campul muncii,dar el nu figureaza ca platitor la pilonul 2,cu toate ca inca este angajat ( la aceeasi firma la care lucrez eu) Am sunat la Asf si mi-au cam dat cu "flit"cei de acolo,spunand ca nu figureaza si ca nu ma pot ajuta cu informatii.
Intrebarea mea este,de ce nu este in sistem,ca in toti anii acestia cat a lucrat,mai mult ca sigur a contribuit la o pensie privata,doar ca nu mai stie el exact la ce participant la fonduri de pensii a fost platitor. Cum pot afla acest lucru? Daca se poate,evident.
Răspuns la discuția Vechime in munca
In regula,multumesc.
Dar ma afecteaza cu ceva daca nu coincid datele de la ajofm cu cele din contractu fe munca?
Răspuns la discuția Vechime in munca
Da,o parte din ele
Buna ziua,am o nelamurire,rog pe cineva priceput sa ma ajute.
Lucrez de 6 ani la o firma,in toata aceasta perioada am tot semnat acte aditionale de mariri salariale si functii.
Zilele trecute am fost la fortele de munca si acolo figurez ca angajat,dar cu salariul minim pe economie; acuma nu stiu,ma afecteaza pe viitor? Se poate face ceva in privinta asta?
Răspuns la discuția Intabulare casa plus curte
Cadastrul este facut deja,acestia mi-au spus sa merg la notar cu martorii,pentru certificatul de mostenitor si titlu de proprietate.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Da puteti sa luati alti cunoscuti care sa stie situatia.
Despre restul actelor in afara celor de identitate, a certificatului de nastere al dumneavoastra, certificatele de deces ale parintilor, nu stiu ce sa va spun.
Va va spune notarul dar nu inteleg de ce trebuie sa mergeti la notar pentru cadastru.

Buna seara,vreau sa imi intabulez casa si terenul aferent,am facut cererea la primarie,am depus actele,urmeaza sa ma prezint la notar cu 2 martori.
Problema sta in felul urmator : tata nu a mai apucat sa faca titlu de proprietate,a decedat cu ceva timp in urma. Acum,am ramas eu,singurul copil,sa ma descurc.
Am facut masuratorile cu o firma de cadastru,si mi-au spus ca trebuie sa merg L un notar cu 2 vecini/martori. Problema este ca vecinii din stanga/dreapta sunt plecati in stainatate si nu au cum sa vina,oricum nici acestia nu au titluri de proprietate. Intrebarea mea este,pot lua 2 persoane,mai in varsta,care sa declare ca tatal meu a locuit timp de 60 de ani pe terenul respectiv,si ca si'a facut datoria fata de primarie platindu-si taxele si contributiile?
De ce acte as mai avea nevoie,ce ar trebuii sa mai fac?