avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, angajatorul ne obligă să luăm zile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, angajatorul ne obligă să luăm zile de concediu ...

Buna ziua, angajatorul ne obligă să luăm zile de concediu din cauza că nu avem de muncă,este legal așa ceva? Am contract de munca pe perioada nedeterminata,8 ore/zi
Nu mi se pare corect să mă oblige sa stau acasă și să rămân fără zile de concediu din cauza că el nu ne poate oferii de muncă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 28 Decembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul de odihna nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat. Orice astfel de cerere impusă de către o parte riscă să fie considerată ca reprezentând o încălcare a prevederilor legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o nelămurire și v-aș mulțumi dacă ... Damaris G Damaris G Bună seara, am și eu o nelămurire și va-și mulțumi dacă ma-ți ajuta. La noi la firmă trecem momentan printr-o scădere a volumului de muncă și cei ... (vezi toată discuția)
Are dreptul salariatul de a refuza sa semneze dispozitia de intrare ... Herson Herson Are dreptul salariatul de a refuza sa semneze dispozitia de intrare in CO prin decizia unilaterala a angajatorului fara acordul angajatului? Daca refuza sa ... (vezi toată discuția)
Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana ... WPG65 WPG65 Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana concediu de odihna (platit sau neplatit) pe fondul lipsei de activitate. Este legal ... (vezi toată discuția)