avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, am și eu o nelămurire și v-aș ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, am și eu o nelămurire și v-aș mulțumi dacă ...

Bună seara, am și eu o nelămurire și va-și mulțumi dacă ma-ți ajuta. La noi la firmă trecem momentan printr-o scădere a volumului de muncă și cei care avem mai multe zile de concediu de odihnă ne obligă să le luăm. Ne pot obliga legal să ne 'consumalăm' zilele de concediu? Țin să precizez că mai am 11 zile de concediu sunt zile de anul acesta nu rămase de anul trecut și că a mai fost când ne-au obligat să luăm concediu câte o zii pe săptămână, dar au fost concedii pentru toată firmă nu numai pentru uni angajați. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 14 Septembrie 2023
Concediul de odihna nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat.

Poate un angajator să-și oblige salariații să își ia concediu de odihnă?
www.avocatnet.ro/articol_589...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana ... WPG65 WPG65 Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana concediu de odihna (platit sau neplatit) pe fondul lipsei de activitate. Este legal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt angajată în carul unei primării. mai am 5 ... emilyB emilyB Bună ziua. Sunt angajată în carul unei primării. Mai am 5 zile de concediu de odihnă aferente anului 2022 neefectuate până în prezent. Poate primarul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost ... midnightk_ro midnightk_ro Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost închisă timp de 3 săptămâni, pentru că a fost închiriată. Angajatorul ne-a obligat să ... (vezi toată discuția)