avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost ...

Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost închisă timp de 3 săptămâni, pentru că a fost închiriată. Angajatorul ne-a obligat să ne luăm concediu de odihna, iar după terminarea acestuia ni s-a spus sa luăm concediu in avans din 2022, sau sa facem cerere de concediu fără plată. Este legal sa fim obligați să apelăm la concediul de pe 2022?? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
midnightk_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 8 Noiembrie 2021
1. In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului si nicidecum nu poate fi impus de catre angajator... daca nu are de munca, angajatorul are posibilitatea de a trimite in "somaj tehnic" salariatii.

Niciun text de lege nu acorda uni angajator acest drept.

2. Art. 144 alin.2 C.mun.prevede ca, dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Legea nu prevede posibilitatea efectuarii in avans a CO ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul obliga angajatul ca sa rezerve 10 zile de concediu pentru sfarsitul anului? Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Lucrez la multinationala, mi-au mai ramas 10 zile de concediu pe acest an, din care am vrut sa mai scot 2 zile. Surpriza, cererea de concediu a ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem ... Isabela30 Isabela30 Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem noi il luam cand vrea sefa cand decide sa inchida locatia nu mi se pare normal (vezi toată discuția)
Covid-19 concediu de odihna reportat GabirielaM GabirielaM Poate angajatorul să-și oblige salariații să efectueze concediul de odihnă reportat din anul anterior (2019) in situatia actuala de stare de urgenta? (vezi toată discuția)