avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana ...

Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana concediu de odihna (platit sau neplatit) pe fondul lipsei de activitate.

Este legal asa ceva?
Daca nu, unde ne putem adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 22 Ianuarie 2024
Concediul de odihna / concediu fara plata nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat.

"... angajatorul poate impune salariaților efectuarea concediului de odihnă, în perioada stabilită conform programării individuale sau colective, fiind practic și obligat să o facă, în limitele impuse de Codul muncii. ..
www.avocatnet.ro/articol_589...

Puteti depune sesizare la ITM / Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o nelămurire și v-aș mulțumi dacă ... Damaris G Damaris G Bună seara, am și eu o nelămurire și va-și mulțumi dacă ma-ți ajuta. La noi la firmă trecem momentan printr-o scădere a volumului de muncă și cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna ... Sami Erika Sami Erika Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna .Seful locului de munca poate sa te oblige să-l iei cand vrea el?suntem aprox 8 femei si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt angajată în carul unei primării. mai am 5 ... emilyB emilyB Bună ziua. Sunt angajată în carul unei primării. Mai am 5 zile de concediu de odihnă aferente anului 2022 neefectuate până în prezent. Poate primarul ... (vezi toată discuția)