avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Sunt angajată în carul unei primării. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Sunt angajată în carul unei primării. Mai am 5 ...

Bună ziua. Sunt angajată în carul unei primării. Mai am 5 zile de concediu de odihnă aferente anului 2022 neefectuate până în prezent. Poate primarul să mă oblige să iau tot concediul in luna aceasta, întrucât eu nu doresc să iau toate zilele în în luna aceasta având nevoie și în decembrie pentru a-mi efectua controalele necesare întrucât în 2019 am fost diagnosticata cu cancer la san. Dacă o să iau toate zilele luna aceasta în decembrie el nu mai îmi dă liber și probabil ar găsi un motiv să mă de-a afară. Întrebarea scurtă poate sau nu să îmi de-a restul concediului de odihnă obligatoriu? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 8 Noiembrie 2022
concediul de odihna nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat.

Poate un angajator să-și oblige salariații să își ia concediu de odihnă?
www.avocatnet.ro/articol_589...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o nelămurire și v-aș mulțumi dacă ... Damaris G Damaris G Bună seara, am și eu o nelămurire și va-și mulțumi dacă ma-ți ajuta. La noi la firmă trecem momentan printr-o scădere a volumului de muncă și cei ... (vezi toată discuția)
Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana ... WPG65 WPG65 Recent angajatorul nostru obliga toti angajatii sa isi ia o saptamana concediu de odihna (platit sau neplatit) pe fondul lipsei de activitate. Este legal ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a se plati banii pe concediu aba1011 aba1011 Buna ziua.Lucrez la o firma din 1 aprilie 2008.in 2008 nu mi-am luat nici o zi de concediu de odihna pentru ca nu am cum deoarece lucrez la o banca si am de ... (vezi toată discuția)