avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Rahmad24

Activitate Rahmad24

Răspuns la discuția Concediul prenatal si postnatal
M-am lamurit intr`un final. Eu confundam salariu minim pe ec cu salariu mediu brut pe tara (2223 lei pe 2013)
3700 x 6 = 22.200 din maxim 12x2223 = 26.676
22.200/128 = 173.44
173.44x20x85% = 2948.48
2948.48 - 78 = 2870.48 lei
Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă alcoolemia depăşeşte valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în sânge fapta constituie infracţiune (dosar penal - rişti o condamnare cu pedeapsă privativă de libertate şi anularea definitivă a dreptului de a conduce), iar dacă alcoolemia este sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi vei fi sancţionat cu amendă + măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.
Perioada de suspendare în cazul în care fapta e contravenţie, este în mod normal de 90 zile, dar este obilgatorie testarea la cunoaşterea regulilor de circulaţie. În caz că nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile (90+30=120 zile).
Răspuns la discuția Concediul prenatal si postnatal
Speta in care ma aflu este urmatorul:

Salariu brut: 3700 lei , intru pe 1 dec 2013 in prenatal

3700 x 6 = 22.200 din cate inteleg eu in articol limita maxima ar fi 9250
Si de aici ar fi 9250/128 (zile lucratoare iunie-noiembrie) = 72.27
72.27 x 20 (zile decembrie) x 85% = 1228.59
1228.59 -78 = 1150.59

Asa este normal?
Buna ziua,
Citeam pe net un articol:

"ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
------------
Alin. (1) al art. 10 a fost modificat de pct. 1 al art. III din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 91 din 22 noiembrie 2006, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 958 din 28 noiembrie 2006."

Mai este de actualitatea acest articol?

Răspuns la discuția Scutire la taxa timbru de mediu
Conform OUG 9/2013 Art.3 alin. 1 lit b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, repbulicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Sunt scutite de la plata taxei doar autovehiculele modificate
Buna ziua tuturor

Am tot cautat pe forumuri si nu am gasit nimic asemanator,,,asa ca va intreb pe voi

Am niste rude in Bulgaria si vreau sa cumpar o masina sa trec pe numele uneia din ele.
Intrebarea e : mai trebuie sa fac procura? Eu o sa ii platesc in fiecare an impozitul asigurarea, si toate cele
murgu veronica a scris:

intotdeauna o societate de asigurare invoca cele 90 zile termen de gratie, asta pentru a trage de timp, depinde si de societatea de asigurari,eu,anul trecut m-am dus la ei in batatura,cu tupeu ,si le-am spus ca nu plec pana nu scot dosarul ,care era pe sub masa,si drept sa va zic:m-am dezbracat de caracter, asa ca la 61 ani,cand nu mai pot accepta bataie de joc si au dat drumul la dosar imediat,spunandu-mi ca nu ma vor uitadosar

O metoda asemanatoare am aplicat si eu, am trimis primul mail cu amenintari CSA, OPC, instanta...dupa 10 min m-a sunat o doamna si ca o sa depuna op-ul in cursul zilei si a 2 a zi ar trebui sa am banii in cont, a 2 a zi la fel mail i-am amenintat ca vin cu avocatul si cu o cerere de conciliere directa. Dupa 10 min mi-au trimis un mail cu OP-ul atasat. Mi-au intrat absolut toti banii.

Concluzie: Cu firmele de asigurari trebuie sa fi mai tupeist si mai nesimtit decat ei.
Răspuns la discuția Masina cumparata fara talon
multumesc pt sfat, nu am mai luat masina
Timbrul de mediu se aplica o singura data la prima vanzare a autoturismului. Daca aveti vechea taxa platita si nerecuperata, cumparatorul nu plateste noua taxa
Răspuns la discuția INMATRICULARE AUTO
Normal, dvs ca vanzator trebuie sa ii da-ti dovada de la finante precum ca taxa a fost achitata si nerecuperata. In cazul dvs, cei de la finante nu va pot emite dovada fiindca taxa a fost recuperata deci automat cumparatorul o sa plateasca noua taxa.
O zi buna