Buna ziua,
Daca se poate si cunoaste cineva modul in care se calculeaza sulta si creditele in urmatoarea situatie:
Valoare bunuri 69000 euro.
Datorii 67000 euro(credite bancare).Valoare neta achitata respectiv castigata de cele doua parti la data despartirii in fapt = 2000 eur. Cote 50%-50%.
Lot I - atribuit bunuri 55.600 euro pentru care achita credite cu ipoteca 45000 euro.
Lot II - atribuit bunuri 13400 euro. achita credite nevoi personale fara ipoteca 22000 euro. Aceste bunuri(13400 euro) au fost atribuite fiind fara sarcini.
Care este formula de calcul care parte trebuie sa plateasca sulta si care e valoarea acesteia. Cum se vor stabilii creditele care trebuiesc achitate de fiecare parte si valoarea care v-a trebuii achitata in functie de contributii50%-50%.
Multumesc.
Buna ziua,
In urma unui proces APEL s-a primit comunicarea privind incheierea cauzei. In baza lotizarii s-a stabilit ca eu sa raman cu un imobil pe care il achit conform credit ipotecar.Fiind descoperita in raport cu datoriile pe care le am conform lotizare si valaorea bunurilor existente sa stabilit ca paratul sa imi plateasca o sulta.Completul de judecata specifica ca eu nu am solicitat aceasta sulta.Eu trebuia sa o solicit sau trebuia sa se efectueze din oficiu.Mi se comunica ca conform principiului disponibilitatii dar si tinand cont de echitatea acestei solutii in conditiile in care eu beneficiez de bun si de facilitatea de al plati in rate,tribunalul va lua act de aceasta solicitare. Nu trebuia sa se faca indrumarea catre Biroul de CF din cadrul Oficiului de Cadastru si Piblicitate imobiliara sa se efectueze modificarile in sensul de a se scoate paratul din CF imobilului? Va rog frumos sa imi comunicati ce anume trebuie sa fac.Multumesc.
Buna ziua,
In cazul in care se achizitioneaza o autoutilitara din Germania de o societate din Romania,inregistrata in scopuri de tva, care este tratamentul fiscal din punct de vedere al T.V.A. Aceasta autoutilitara v-a fii inregistrata ca mijloc fix in gestiunea de imobilizari a societatii si se va folosii in scopul realizarii de venituri.(servicii IT,comert IT).Daca furnizorul din germania ne v-a emite factura fara TVA German, achizitia v-a fii consemnata in declaratia 390 iar pentru tva se va efectua taxarea inversa 4426=4427, evidentindu-se in decont 300 TVA la rd.5-5.1,17-17.1.
Multumesc
Buna ziua,
In cazul in care se achizitioneaza o autoutilitara din Germania de o societate din Romania,inregistrata in scopuri de tva, care este tratamentul fiscal din punct de vedere al T.V.A. Aceasta autoutilitara v-a fii inregistrata ca mijloc fix in gestiunea de imobilizari a societatii si se va folosii in scopul realizarii de venituri.(servicii IT,comert IT).Daca furnizorul din germania ne v-a emite factura fara TVA German, achizitia v-a fii consemnata in declaratia 390 iar pentru tva se va efectua taxarea inversa 4426=4427, evidentindu-se in decont 300 TVA la rd.5-5.1,17-17.1.
Multumesc
Bune ziua,
Va rog sa ma informati cum se calculeaza conform legii un salar in conditiile in care in luna mai 2011 in baza pontajului am lucrat in fiecare zi de luni,marti,miercuri cate 8 ore/zi,,joi si vineri am avut liber intrucat sambata si duminica am lucrat cate 4 ore/zi acumuland astfel un numar de 144 ore lucrate.In luna mai numar zile lucrataore pentru norma intreaga erau de 22 zile x 8 ore adica176 ore.La un salar minim de 804 lei brut.Salarul minim brut pe tara se calculeaza la un program de lucru de 170 ore?
Precizez ca desii am avut doar 144 ore prestate salarul conform stat mi-a fost calculat la norma de 176 ore.Se poate considerea diferenta dintre orele efectiv prestate si ore lucratoare luna ca spor- venit in plus pentru orele de sambata si duminica?Adica desi am avut cu 32 ore mai putin lucrate eu am primit bani pentru acestea. Pe stat nu apar orele de sambata si duminica separat evidentiate.S-a considerat ca s-a lucrat intreaga luna.Cum era corect sa fie evidentiate 14 zile lucratore cu 8 ore respectiv 8 zlie cu 4 ore cf.sambata si duminica la care sa se aplice un spor sau varianta in care se considera ca s-a lucrat o luna intreaga adica 176 ore in loc de 144 ore cf.pontaj ,diferenta pentru ore nelucrate dar evidentiate platindu-se ca supliment. Va multumesc.