avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate dianamitru

Activitate dianamitru

Buna ziua
Mama mea este pensionata pe caz de boala. Are lucrati in Romania 26 de ani iar in strainatate cam 4 ani. Pe decizia de pensionare scrie ca are dreptul sa iasa la pensie de drept/limita de varsta la 61 ani si 8 luni.
Cand i s-a socotit aceasta limita de varsta nu i s-au luat in calcul acei 4 ani din strainatate.
Pe mai multe site-uri cites despre cumulul anilor lucrati in Romania si strainatate. Imi puteti explica ce ar ttrebui sa faca.
Acesti 4 ani lucrati in strainatate nu trebuie adaugati la ceilalti lucrati in Romania? Ma intreb in ideea ca poate ii mai scade din varsta de pensionare. Pentru ea e mult si daca iese la 61 de ani.
Sper ca s-a inteles dilema mea. si Sper la un raspuns cat mai curand
Va rog, cine poate sa imi spuna daca trebuie sa depun eu ceva sau trebuie sa ma prezint daca am cerut judecata in lipsa. Nu inteleg la ce se refera pentru ca in recurs nu s-a specificat nimic de lipsa calitatii procesuale A directiei de asistenta sociala.

Nume Calitate parte
MITRU IONELA DIANA Intimat
UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ VASLUI Intimat
DIRECŢIA DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ Recurent

Solutia pe scurt: Repune cauza pe rol; acordă termen la data de 19.06.2018, pentru când se vor cita părţile cu menţiunea de a răspunde la excepţia lipsei calităţii procesuale active a recurentei Direcţia de Asistenţă Socială Vaslui. Pronunţată în şedinţa publică azi, 08.05.2018.
Sunt insotitorul unei persoane cu dizabilitati. De curand Autoritatea pentru Persoane cu Dizabilitati (ANPD) institutie care apartine de Ministerul Muncii m-a suparat foarte tare incat as vrea sa dau ministerul in judecata.
Potrivit anexei 1 din OUG 57/2015 insotitorilor persoanelor cu dizabilitati trebuia sa li se majoreze indemnizatia din 1 ianuarie 2016. Cand am facut cerere la ANPD a spus ca nu ne incadram in acea lege.
Acum cand am intrebat daca ne incadram la majorarea bugetara de 20% prevazuta in OUG 2/2017 pentru institutiile locale ANPD-ul a raspuns ca nu deoarece ne incadram la anexa 1 din oug 57/2015.
Acum eu ar trebui iar sa fac cereri la primarie pentru majorare si iar sa umblu pe drumuri. TRebuie sa caut pe cineva care sa stea cu copilul cat sunt eu plecat ,plus ca sunt cu nervii la pamant. Dar stresul meu? Sau timpul meu pierdut ? In loc sa stau cu copilul care e bolnav si are nevoie de toata atentia mea trebuie sa umblu pe la institutiile statului.
Ce sanse as avea daca as cere daune morale pentru timpul pierdut si stresul la care sunt supusa?
In 2011 am cumparat un teren cu bani imprumutati din banca impreuna cu sotul meu. In perioada semnarii contractului eram in spital cu copilul iar pe contract a fost trecut exact asa: "Pentru a se folosi impreuna cu MID(eu)". Intre timp am construit o casa in care ne-am mutat de curand .
Vazandu-se la casa lui sotul meu a inceput sa ma ameninte zicand ca e casa lui iar eu nu am dreptul decat la o camera.
Casa are 2 dormitoare, living, baie, bucatarie.
Venitul meu este mic deoarece eu de 7 ani sunt in concediu crestere copil cu handicap si luam 450 lei pe luna . Astfel creditul la banca a fost facut pe numele sotului.
Banii pentru casa au venit din: 350 milioane de la soacra mea
5000 euro sora lui
200 milioane imprumut de la sefa lui
3500 euro o cunostinta
30 milioane am avut eu in banca
300 din donatii de la cei care stiau de copilul
bolnav
O parte din refinantari la banca.
In acesti ani am locuit la mama mea, tot ea a avut grija de copii.
Majoritatea contractelor la gaz, lumina sunt pe numele lui eu neputand sa ies mult din cauza copiilor.
Aici iti pot raspunde sigur ca da , pierzi indemnizatia . Am o vecina care a patit asa in lege spunand ca ai voie sa lucrezi 4 ore dar nu spune de la ce varsta . Din cate am inteles ai dreptul sa lucrezi dupa ce face copilul 7 ani. Oricum iar au schimbat legea asa ca trebuie sa o iau iar la rasfoit sa ma mai documentez.
Răspuns la discuția DECLARATIE 230
In noul formular este punctul IV care nu era.
Discuție DECLARATIE 230
Cine imi poate explica care e faza cu imputernicitul? Cine pe cine imputerniceste si de ce? Daca deja am completat declaratia model vechi trebuie sa o mai completez o data pe asta noua, cealalta nefiind inca depusa la finante.
totusi eu am cunostinte care au copii care au implinit 3 ani in 2011 si iau:
- indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani 450 lei
-alocatie dubla de 85 lei
-buget complementar de 91 lei
-indemnizatie insotitor de 500 lei
am o prietena care are o fetita de 3 anisori, impliniti in seara de revelion. fetita este incadrata in caz de handicap grav de cand era mica. prietena mea imi spune ca a fost sa depuna actele pentru continuarea maternitatii pana la 7 ani dar i s-a raspuns ca , conform noilor reglementari din legea 448 pe 2006 nu mai primeste decat alocatie dubla si atat. e posibil asa? eu stiu ca trebuie sa primeasca vreo 450 lei indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani. ma puteti lamuri caci si fiul meu face anul acesta 3 anisori si vreau sa stiu la ce sa ma astept.
nu stiu daca ati rezolvat cu indemnizatia dar eu am scris la autoritatea pentru handicap si mi s-a raspuns clar ca eu nu am dreptul la asa ceva dar sotul meu da. si eu ma lupt de mult cu autoritatile din vaslui. daca doriti sa va trimit raspunsul lor trimiteti mesaj pe site. totusi sper sa fi rezolvat.