avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu_783

Activitate claudiu_783

Răspuns la discuția Loviri si amenintari
Asta urmeaza sa fac saptamana viitoare, intrucat ma tem pentru fetita si sotia mea, tinand cont ca vorbim despre un om cu probleme psihice.
Multumesc pentru sfat!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea problema:
In primavara anului 2012, am avut o altercatie cu socrul meu pe fondul unor probleme imaginare ale sale.
In urma acelei altercatii am depus plangere la politie in care am aratat ca am fost lovit (in baza unui certificat medicolegal) si ca au fost aduse amenintari la adresa mea si a ficei mele in varsta de 1 luna, lucruri confirmate de sotie mea (fica paratului)printr-o declaratie depusa in urma solicitarii organelor de politie, sotia mea avand calitate de martor.
De asemenea, am depus la dosar si un bilet de externare emis pe numele paratului, in care se arata ca acesta sufera de "Tulburari Psihice pe fondul consumului de alcool"
Astazi am primit rezolutia procurorului, in care se arata ca paratul nu reprezinta pericol social, motiv pentru care dispune NUP, precum si o amenda administrativa de 100 ron la care se adauga cheltuieli de judecata de 20 ron.
Tinand cont ca paratul a continuat sa ne hartuiasca prin repetate sms-uri sau telefoane la ore total nepotrivite (ex: 2, 3 dimineata) si de asemenea prin faptul ca ne urmareste, venind de mai multe ori in zona in care locuim si zabovind cateva zeci de minute, va rog sa-mi spuneti in ce masura procurorul ar putea schimba aceasta decizie in urma unei contestatii?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Acum 1 an am cumparat un apartament intr-un bloc nou al carui carui sistem de alimentare cu apa este unul propriu (un put cu o statie proprie de epurare).
Am observat ca apa contine foarte mult calcar si am chemat pe cineva care sa verifice statia de epurare. Respectivul a observat ca aceasta nu mai functioneaza in parametrii normali,fiind necesara inlocuirea unor rasini (consumabile).
Va rog sa-mi spuneti daca il pot constrange pe dezvoltator sa suporte cheltuiala inlocuirii acelor rasini, conf legii nr. 449/2003,in conditiile in care receptia cladirii a fost facuta la jumatatea anului 2010, dar din cele 16 apartamente a vandut 14, iar 12 dintre cei 14 proprietari au achizitionat apartamente de mai putin de 2 ani.

Va rog sa imi indicati orice paragraf de lege care m-ar putea ajuta in aceasta problema.
Mentionez faptul ca nu ne-am constituit inca intr-o asociatie de proprietari sau locatari.
Răspuns la discuția Anulare P.V.
Da...asta este din 2/2001, numai ca nu face referire si la completarea gresita
Discuție Anulare P.V.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in instanta poate fi atacat cu succes un Proces Verbal, in care seria CI a fost trecuta gresit RD in loc de RT.
De asemenea va rog sa-mi spuneti si la ce lege si articol m-as putea raporta in cazul in care acest fapt reprezinta un viciu de procedura
Răspuns la discuția Profanare de morminte???
Va multumesc pentru sfaturi si sper ca cei vinovati sa plateasca pentru aceste fapte pe care eu personal le consider infractiuni.
De asemenea revin nu rugamintea de a-mi spune care este articolul de lege care ii obilga sa-mi raspunda in 30 zile, si care este statutul juridic al administratiei cimitirelor (in speta cimitirul Glina)
Buna seara,
Am sa va supun atentiei urmatoarea speta si va rog sa-mi spuneti cum pot actiona!

In anul 1993 a decedat fratele sotiei mele (atunci avea 10 anu). Intrucat familia nu detinea loc de veci, acesta a fost inhumat in locul de veci concesionat pe numele unei cunostinte. Aceasta cunostinta a decedat in acest an, iar mama si sora sa au fost nevoite sa faca succesiunea. Astfel au aflat ca respectivele locuri au fost atribuite unei alte persoane. In aceasta situatie, cele 2 mostenitoare s-au adresat preotului si au obtinut alte locuri (mai bine pozitionate), lasandu-i preotului vechiul act de concesiune (in original). Amintindu-si de faptul ca acolo a fost ingropat acum 18 ani un copil, dansele au contactat-o pe mama acestuia.
Astazi am insotit-o pe mama sotiei (totodata a copilului decedat) la cimitir si am observat ca in locul unde fusese inhumat acesta se afla acum un cavou.
Ne-am deplasat la Cancelaria Bisericii (de care se ocupa preoteasa) si am discutat cu ea si cu preotul. Ne-au sfatuit sa facem un memoriu pe care sa-l inregistreze si pe care sa discute consiliul parohial si de asemenea sa atasam copie a cartii de identitate a solicitantului si chitanta doveditoare a achitarii taxei de inhumare (pe care nu o mai avem).
Am facut o cerere in care am solicitat deshumarea in vederea stramutarii si eliberarea unei copii a chitantei sus mentionate. Preoteasa a inregistrat cererea si ne-a spus ca vom primi candva un raspuns insa are convingerea ca ramasitele copilului nu vor mai fi gasite (pt ca dupa 18 ani se degradeaza atat de mult incat dispar) si, de asemenea, nici acea chitanta nu mai exista intrucat ei (preot si preoteasa)au preluat parohia in anul 2011si nu stiu ce s-a intamplat cu arhiva dinainte.
Cei doi reprezentanti ai birericii au motivat concesionarea respectivului loc de veci unei alte persoane, in baza unui articol din regulamentul intern care spune ca neingrijirea mormantului o anumita perioada (nespecificata), da dreptul administratorilor sal concesioneze altcuiva.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1 Exista vreun articol de lege care sa-i oblige sa raspunda solicitarii intr-un anumit termen clar definit?

2 Cum pot actiona in aceasta situatie pentru ca vinovatii sa raspunda
(inclusiv penal) in fata legi

3 Care ar fi incadrarea pentru faptele lor?

4 In cazul in care vor reusi sa ne ofere totusi niste oseminte, care sunt conditiile legale impuse pentru efectuarea pestului ADN pe care vom dorii sa-l facem pentru a ne convinge ca nu avem de-a face cu ramasitele altui copil?
Exista act de ipoteca (incheiat la Notariat) asupra acestei proprietati.
Spuneti-mi va rog daca ipoteca poate fi platita in momentul incheierii actului de vanzare - cumparare in fata altui notar decat cel care a instituit aceasta ipoteca. Practic cele trei parti (vanzator, cumparator si creditor) sa se prezinte in fata unui notar ales de cumparator
(diferit de cel care a instituit ipoteca)
Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Cetateanul X doreste sa cumpere o casa (cu curte) de la cetateanul Y. Casa a fost construita in 2008, iar pentru constructia acesteia, proprietarul (Y) a imprumutat de la o terta parte (persoana fizica) suma de 36000 Euro. Spuneti-mi va rog, care ar fi procedura de urmat in acest caz pt cumpararea proprietatii si care ar fi eventualele riscuri.

De asemenea ar mai fi o problema legata de o parte a terenului aflat in acea curte. Acolo exista un fost drum de cca 5 m latime (din beton)care acum nu mai este folosit. Respectivul drum a fost construit pe terenul fostului proprietar (mai exact prin cutrea acestuia), inainte de 1989, pentru a facilita accesul catre o fosta fabrica (in prezent aceasta este inchisa). Proprietarul a primit la acea vreme un alt teren ca si compensatie. Va rog sa-mi spuneti de asemenea care ar fi riscurile in acest caz. Ideea este ca in planurile cadastrale (la primarie) acest drum nu apare, iar in momentul in care au fost numerotate imobilele pe aceasta strada, vecinii numarului 5 (imobilul care ma intereseaza) sunt nr 3 in dreapta di nr 7 in stanga, motiv care ma face sa cred ca acel drul a fost construit de autoritatile din acea perioada (inainte de 1989), fara ca aceestea sa specifice in acte ca ar fi trecut acel loc in proprietatea statului
Răspuns la discuția Indemnizatia pentru mame
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat!!!!!!!!!
M-ati ajutat sa rezolv o problema ce ma chinuia de cateva zile.