avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare casa sub ipoteca si o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare casa sub ipoteca si o problema cu terenul

Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Cetateanul X doreste sa cumpere o casa (cu curte) de la cetateanul Y. Casa a fost construita in 2008, iar pentru constructia acesteia, proprietarul (Y) a imprumutat de la o terta parte (persoana fizica) suma de 36000 Euro. Spuneti-mi va rog, care ar fi procedura de urmat in acest caz pt cumpararea proprietatii si care ar fi eventualele riscuri.

De asemenea ar mai fi o problema legata de o parte a terenului aflat in acea curte. Acolo exista un fost drum de cca 5 m latime (din beton)care acum nu mai este folosit. Respectivul drum a fost construit pe terenul fostului proprietar (mai exact prin cutrea acestuia), inainte de 1989, pentru a facilita accesul catre o fosta fabrica (in prezent aceasta este inchisa). Proprietarul a primit la acea vreme un alt teren ca si compensatie. Va rog sa-mi spuneti de asemenea care ar fi riscurile in acest caz. Ideea este ca in planurile cadastrale (la primarie) acest drum nu apare, iar in momentul in care au fost numerotate imobilele pe aceasta strada, vecinii numarului 5 (imobilul care ma intereseaza) sunt nr 3 in dreapta di nr 7 in stanga, motiv care ma face sa cred ca acel drul a fost construit de autoritatile din acea perioada (inainte de 1989), fara ca aceestea sa specifice in acte ca ar fi trecut acel loc in proprietatea statului
Cel mai recent răspuns: claudiu_783 , utilizator 16:24, 11 Septembrie 2011
cum a imprumutat?
a garantat cu acest imobil sau cu altul?exista act de imprumut cu garantie acest teren si imobil?
daca nu puteti cumpara linistit
daca da,trebuie sa platiti ipoteca si apoi platiti imobilul si faceti actele
dati mai multe detalii si veti primi raspunsuri exacte pe speta d-voastra
Exista act de ipoteca (incheiat la Notariat) asupra acestei proprietati.
Spuneti-mi va rog daca ipoteca poate fi platita in momentul incheierii actului de vanzare - cumparare in fata altui notar decat cel care a instituit aceasta ipoteca. Practic cele trei parti (vanzator, cumparator si creditor) sa se prezinte in fata unui notar ales de cumparator
(diferit de cel care a instituit ipoteca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren robert_10g robert_10g Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren in apropierea Bucurestiului , am depus actele propietarului la notariat, pentru tranzactie si surpriza la extrasul de ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de proprietate Event Consult SRL Event Consult SRL Buna tuturor ! Ma confrunt cu urmatoarea speta legata de admiterea in garantia unui credit a unui imobil, juridica pana la urma : un client a achizitionat in ... (vezi toată discuția)