avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaMM

Activitate MirceaMM

Sunt surprins, aproape consternat de viziunile exprimate, toate fiind IN SENSUL SUCCESULUI COMUNICARII, de parca ar fi necesar sau obligatoriu ca asa ceva sa se intample! Dpdv al destinatarului exista doar obligatii, nu si drepturi? Nu este si el om, nu mai exista "drepturile omului"??

Are cineva dreptul de a nu raspunde la telefon in situatia in care vede numarul apelantului si decide sa nu raspunda? DA, ARE.
Are cineva dreptul sa NU ridice o recomandata dupa ce vede ca expeditorul este "neagreat"? DA, ASA AR TREBUI.

Poate cineva sa decida ca pentru o perioada sa nu fie deranjat nici prin telefon si nici prin email, scrisori sau alte mijloace DE CATRE NIMENI? DA, ASA TREBUIE!

Prezumarea ca expeditia unei scrisori (sau mai multe expeditii) ar insemna comunicare este de noaptea mintii!
Buna ziua,

La data de 08.06.2017 a fost emisa Decizia de Pensionare Anticipata Partiala (23 luni de anticipare) iar la data de 13.03.2019 am primit Decizia de Pensionare pentru Limita de Varsta. Perioadele asimilate au fost: Armata (termen redus), in perioada 11.10.1973 - 15.06.1974 (plus cateva convocari metodice ulterioare, fiecare de 2 saptamani, aprox.) si perioada de Facultate, inceputa la 01.10.1974, cursuri de zi, terminata cu Examen de Stat si Diploma de Licenta (pre-Bologna).
In Buletinele de Calcul primite (la cerere) am observat ca intregul calcul al perioadelor asimilate incepe cu luna 10.1974 (Facultatea) iar perioada de Armata (termen redus) nu este valorificata. Posed Livret militar (grad de ofiter in rezerva), depus in copie la Dosarul de Pensionare. In Livretul militar este mentionata (la pagina 6) perioada de Armata (precizata mai sus), sunt mentionate si convocarile metodice.
Va rog sa imi explicati care poate fi cauza neluarii in considerare a perioadei de Armata, cum se calculeaza punctajele lunare pentru perioadele asimilate si cum trebuie sa procedez pentru valorificarea acestei perioade asimilate.
Va multumesc.
Discuție Pensii
Am depus Contestatie la CNPP in termen legal si au trecut 45 de zile lucratoare, fara raspuns.
Caut avocat specializat in materia Pensiilor pentru depunere Actiune in Justitie, Asistenta, Reprezentare.
Multumesc.
Răspuns la discuția Eliberare Titlu proprietate
Buna ziua,
Vad ca discutia a fost in 2012 dar chestiunea este legata de acelasi tip de document.
Este vorba de un Titlu de proprietate emis in anul 2004.
Am o intrebare, va rog.
Anume, este necesar sau obligatoriu (impus de Lege) ca persoanele trecute pe verso-ul Titlului de proprietate (Suprafata primita in Proprietate, Extravilan si Intravilan) sa fie aceleasi cu persoanele trecute ca mostenitori pe prima pagina a Titlului?
Ce Lege reglementeaza acest lucru?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Carnet de Munca in format hartie
Nu am spus ca are cineva vina si nu stabilim vinovatii pe forum.
Dar am spus si spun ca persoana angajata NU ARE VINA in cazul descris. Asa fiind, este pusa in situatia de a suferi pentru greselile (probabile) ale altora, dupa cum am si ati mentionat (angajatorul avea obligatia sa faca... si nu a facut).
Răspuns la discuția Carnet de Munca in format hartie
Care este vina persoanei in asemenea caz?
Cum este posibil sa nu aiba vina dar sa sufere din cauza greselii altora?
Răspuns la discuția Carnet de Munca in format hartie
De ce discutati despre operatiunea de ridicare de la ITM? Aceasta presupune existenta acolo a Carnetului de Munca in format clasic!! Daca Nu exista, evident ca nu poate fi vorba de nicio ridicare.

Se constata ca inca se folosesc (chiar acum, dupa ani de zile de la 1 Ian 2011) denumirile "Carnet de Munca" sau "Carte de Munca", cu sensul de format clasic. In multe exprimari, inclusiv in acte oficiale, la Pensii etc..

Legat de prima intrebare din acest topic, ce este "Reconstituirea Carnetului de Munca" si cum se face, ce demersuri? Persoana avea dreptul incepand cu anul 2009, angajatorul nu a facut Carnet de Munca in format clasic, in 2011 s-a adresat in scris la ITM dar nici vorba sa existe CM clasic acolo!

Ce trebuia sa se intample ca efect al adresarii la ITM?
Cum se poate obtine Carnet de Munca in format clasic de catre asemenea persoana (angajata din 2009)?
Doresc sa intreb daca o persoana fizica poate sa utilizeze de acasa (computer, conectie la Internet) un soft specializat, securizat (username, parola, poate alte masuri) cu scop sa poata vizualiza din Baze de date informatiile care il privesc direct: despre salariu, ce contributii s-au depus etc..

Cum se numeste asemenea soft, unde este disponibil?
Răspuns la discuția Carnet de Munca in format hartie
Au fost din hartie sau carton, ca doar nu plastic, nu metal... :)

1.
In cazul incheierii Contractului de Munca pe durata nedeterminata in luna Aprilie 2009, este adevarat ca angajatorul trebuie sa faca cele legale (in conformitate cu reglementarile din acel moment) pentru creare Carnet de Munca in format clasic?

2.
Pana in acest moment (15 Iulie 2011), angajatul NU a primit Carnetul de Munca in format clasic, termenul de 30 Iunie 2011 fiind depasit.
Ce demersuri poate face angajatul pentru a primi acest document?

3.
Cum poate ITM Bucuresti sau alta institutie sa ajute la aceasta?
Răspuns la discuția Spor de vechime
1. Desi pana in anul 2010 a existat contract colectiv de munca la nivel national, in sectorul privat nu s-a acordat sporul de vechime. Cum sa apreciem aceasta?
2. Exista aici pe forum ideea "sa schimbam legea".
In general vorbind, sporul de vechime este ceva normal??!