avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Viviana_C

Activitate Viviana_C

Răspuns la discuția Acte copil minor
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Am o intrebare: Se poate ca tatal copilului, roman, plecat in Uk sa mearga la Consulatul Roman si sa faca in acceasi zi procura pentru a ma imputernicii pe mine, mama copilului, sa depun actele pentru pasaportul minorului si ridicarea pasaportului. Si tot atunci declaratia de a calatorii eu cu copilul in afara Romaniei.
De ce intreb...La datele personale ale copilului in declaratie se pot folosi seria si numarul certificatului de nastere????...Ca sa nu faca 2 drumuri la Consulat, un drum ptr procura apoi cand va fi gata pasaportul minorului inca un drum ptr declaratie. Nu de alta, dar e mai complicat din cauza timpului dar si din cauza ca nu este in Londra. Din ce am citit cu aceste hartii facute la Consulat nu mai este nevoie de alte semnaturi in tara sa fac eu ptr a le putea folosi.
Am citit ca in declatie se trece statul. Apropo, se poate trece tarile UE, nu doar o anumita tara???? Perioada poate fi si de 1 an???? Nu se stie in momentul de fata data plecarii si nici perioada cat vom sta acolo.
Multumesc frumos!
O seara buna!
Din cate am citit si am mai vorbit cu prieteni ( si de fapt si avocatul a zis ca sigur) se va restitui val. taxa + cheltuieli de judecata, iar cu dobanda ramane de vazut. Dar am observat ca de anul acesta instanta, in Constanta, a hotarat sa se restituie doar 1/2 din cheltuielile de judecata. Si am fost 3 pers. care am deschis procese in acceasi perioada, complete de judecata diferite, dar am mers pe aceeasi chestie: restituire= taxa+1/2 din cheltuieli, iar la dobanda unii deloc, iar altii incepand cu o anumita data.
Buna ziua! Imi puteti da un sfat?
Cum se hotareste valoarea restituita?
In mai 2009 am platit taxa de poluare in valoare de 4.200 lei. In Februarie 2012 s-au depus actele la tribunal( reprez. prin avocatat) ptr. procedura de recuperare taxa poluare( 4.200 lei)+cheltuieli de judecata(1.500 lei)+dobanda aferenta. Este posibil ca completul de judecata ( sunt din Constanta) sa propuna taxa de poluare(4.200 lei) + 1/2 din cheltuielile de judecata ( adica 800 lei) + dobanda aferenta doar din data de 19.03.2012 ( actele au fost depuse la Tribunal CT in data de 27.02.2012 si primul proces a fost in data de 03.05.2012.)
Multumesc frumos! O zi buna!
Nu au specificat temeiul legal, la fel ca atunci cand am facut cerere in numele blocul catre asociatia de proprietari la care suntem afiliati sa ni se arate actele in baza in care s-a intocmit centralizatorul de plata la intretinere, in prima faza au fost de acord, apoi au zis ca au uitat sa aduca actele iar cand au vazut ca insistam au venit si au zis ca le interzice juristul de la ADPP.. O zi buna.
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: locuiesc intr-un bloc ANL si am dori sa ne debransam ( suntem mai multe apartamente din bloc) de la sistemul centralizat de incalzire din mai multe motive ( neasigurarea conditiilor minime de trai( cand au fost -20 grade C nu au dat caldura sau au dat ziua si noaptea nu) si sa nu mai spunem de facturile mari de plata). Am inteles ca in iarna care a trecut, 2011-2012, a fost un apar. din blocul alaturat ( tot ANL) care s-a debransat. De la asoc. de prop. la care suntem afiliati in prima etapa ni s-a spus ca se vor accepta cerererile, dar acum au venit ca ADDP nu ne mai da acordul. Ce procedura avem de urmat? Multumesc anticipat.
O zi buna!
Buna ziua! Va rog sa ne lamuriti si pe noi in privinta unor situatii: locuim intr-un bloc ANL. Printr-o hartie semnata de catre ADPP ni sa impus sa ne afiliem la o anumita Asoc. de Prop., chiar daca legea zice altceva. Iar dupa luni de zile in care am sesizat nereguli la modul de calcul al datoriilor lunare la Asos. si dat cateva tel. la soc. care emit fact. de utilitati, am facut cerere in numele blocului( conf. art. 10 din legea 230/2007) in care am cerut sa se elibereze copii dupa facturile de utilitati pentru blocul nostru. Si am primit raspuns verbal ca nu ne pot elibera deoarece juristul de la ADPP nu le da voie. Este posibil asa ceva?
Iar a doua problema ar fi: Ca sa primesti repartitie la ANL una din conditii era sa ai loc de munca. Dupa 2 ani de la primit repartia ( contractul de inchiriere este pe 5 ani cu anumite clauze dar nici una cu referire la acest lucru) titularul apart. este disponibilizat, ia somaj, termina somajul, iar in momentul de fata nici el si nici sotia nu realizeaza venituri impozabile. In aceste conditii se incadreaza la subventie agent termic, dar le este teama sa declare la primarie acest lucru ca sa nu-i dea afara din locuinta, ADPP-ul are dreptul sa te de-a afara din locuinta daca nu mai loc de munca cu CIM? Multumim anticipat! Cu respect, locatari bloc ANL.
Ca sa zic exact el se ocupa de colectare materiale reciclabile iar pentru asta am citit ca trebuia de ai autorizatie de mediu si sa ai unele dotari. El lucreaza in domeniu de peste 2 ani de zile. Autorizatia de mediu este pe numele lui. Eu trebuie sa depun actele pentru o noua autorizatie sau daca preiau II preiau cu totul? Si ce atestate calificare / pregatire / experienta profesinala am nevoie? Eu am terminat Finante Banci iar contractul de proprietate este pe numele parintilor.
Buna ziua. Am o intrebare: Am un prieten care are o intreprindere individuala. El doreste sa plece din tara si as dori sa preiau eu activitatea intreprinderii lui. Ca sa demarez eu actiunea de infiintare a unei noi intreprinderi individuale dureaza, el avand deja contracte de inchiriere, prestare servicii si tot ce trebuie pentru a desfasura activitatea. Si mai este o problema. I.I. lui este in alta localitatea decat localitatea mea de domiciliu. Cum pot prelua eu Intreprinderea Individuala a prietenului in conditii legale? Multumesc frumos!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Firma X depune actele de radiere a societatii, nu mai este nici un angajat activ in societate cu exceptia a 3 persoane care au contractul suspendat pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani( din 2010). In revisalul vechi nu se opereaza suspedarea de CIM, deci ele au ramas active. Acum am inteles de la administratorul societatii ca nu poate depune actele de radiere ( are o hartie de la Oficiul National al Registrului Comertului, dar nu stiu ce este, dar sigur nu este certificatul de radiere( stiu cum arata acela) daca Revisalul nu este inchis. Cu ce articol le incetez activitatatea si trebuie sa ma duc la ITM , sa anunt si totodata sa-mi elibereze o hartie ca societatea s-a radiat. Multumesc mult!