avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters215676

Activitate ContSters215676

Răspuns la discuția Cerere biroul de credite
avDianaFeraru a scris:

Daca deja s-a implinit termenul de prescriptie, nu mai exista nici riscul "intreruperii cursului prescriptiei", deci ipoteza expusa este imposibila. In schimb, trebuie sa fie precaut in ceea ce priveste calculul termenului de prescriptie.

Buna seara, doamna avocat

Este vb de un credit de nevoi personale din iulie 2008 si scadent in 2018 cf contractului.
Ultima rata a fost achitata in iulie 2010.Notificarea de cesiune are numar de iesire in 10 sept a.c si a fost ridicata de catre persoana respectiva de la posta in data de 20 sept a.c.si acolo spune ca tb achitata intreaga suma. In notificare banca face precizarea ca in data de 29 august a.c.au transferat toate drepturile catre acea firma de recuperare si de aici a dedus ca acea suma este prescrisa deoarece s-au implinit 3 ani.
Va multumesc pentu sprijin si ajutor.
Buna seara
Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo cu suma respectiva. Intrebarea este daca se intrerupe aceasta prescriptie prin cererea respectiva si el va fi nevoit sa achite ulterior suma.
Multumesc anticipat.

Buna seara
Daca o persoana are o datorie prescrisa deja insa doreste sa faca o cerere la Biroul de credite si sa solicite confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de Biroul de Credit credeti ca se poate intrerupe aceasta prescriptie prin cererea respectiva?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Sume incasate eronat
Buna seara
Imi cer scuze ca revin asupra unui subiect si multumesc tare mult pentru raspunsurile anterioare insa nu inteleg chiar deloc modul de calcul al administratorului din bloc.
Va intreb totusi un singur aspect referitor la CPI.
In bloc SUT este1560,62 si este inclus si SU apart meu adica 45,75 mp
Eu ca sa calculez acest CPI scad acesti 45,75 mp din 1560,62 si din suma care ramane calculez acest procent? Eu chiar nu mai inteleg nimic. Administratorul imi spune ca CPI la apart meu este 3,12 insa dupa calculele legale mie mi-a dat 2,93. Am intrebat modul de calcul dar a zis ca asa l-a preluat de la cel care a stat inaintea mea in apart. In contractul meu nu este trecut acest procent. Administratorul mi-a spus ca el calculeaza toate cheltuilile din bloc din CPI si numai factura de incalzire cu SUT. Dar mie nu imi dau aceste calcule facute de el. Sa va dau un ex: coloana salarii total de plata 1169,09 lei. Singurul apart din bloc cu suma cea mai mare este a mea de 36,25 lei/lunar. Celelate apart au la fel 2 camere si SU mai mari ca ale mele insa achita intre 33 si 34 lei/lunar. Ma puteti face sa intelg modul de calcul al administratorului? Va multumesc anticipat. O seara buna

Va multumesc pentru raspuns insa mai am o intrebare referitor la cotele de intretinere.
Lista de intretinere pe luna august a fost afisata in octombrie cu data scadenta de plata in 13 noiembrie.
Pe 6 nov s-a afisat lista de intretinere pentru luna septembrie a.c.perioada
de plata 6 nov - 4 dec a.c (deci lista din august nu a mai avut scadenta pe 13 noiembrie)
Pe data de 7 nov am primit somatie de plata pentru sumele din august si sept.
Nu inteleg de ce mi-a trimis somatia respectiva si care este termenul legal de plata pentru luna august si luna sept.
elga50 a scris:rn
rn@lucy16rnAdministratorul v-a repartizat aceste cheltuieli in functie de cota-parte indiviza pe care o foloseste lunar la impartirea tuturor cheltuielilor care se repartizeaza, conform legii, dupa acest criteriu. Deci nu este o noutate impartirea acum pe acest criteriu.rnExprimarea \"la 2 camere\" este mai pe scurt si mai pe intelesul tuturor facuta, ca toata lumea cu 2 camere sa stie ca are de plata suma de 36.25 lei. Probabil ca celor cu 3 camere le spune suma de 42 lei sau ceva asemanator. Dar aceste sume sunt calculate pe baza cotei-parti indivize.rn
rnrn

Buna seara,
Pai aici este marea dilema pe care o am in legatura cu suma de 36,25 lei. Pe lista de intretinere sunt trecute 35 apt iar suprafata totala este de 1560 mp. In dreptul fiecarui apt la coloana de salarii este trecuta suma de 34,12 lei numai la mine este trecuta suma de 36,25. Am intrebat cum a calculat aceasta suma si mi-a spus ca la apart meu cu 2 cam si la cei 45,75 mp, cota indiviza este de 3,12. Insa cum se face ca la un alt apart cu 2 cam cu supraf de 46,18 cota indiviza este de 2,98 asa cum mi-a zis chiar administratorul? Eu chiar nu mai inteleg nimic.
Revin:
- toate apart indiferent de cam (2 sau 3) la coloana salarii suma este de 34,12 iar la mine este 36,25 mp?
- la un apt 2 cam supraf 46,18 mp=cota indiviza 2,98 iar la mine supraf 45,75 mp=cota indiviza 3,12?
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.
Buna seara,
1. Administratorul blocului a reparat o parte de terasa si in urma facturii a introdus la proprietarii de pe partea care a reparat a retinut o suma de bani. De asemenea a mai incasat si curatenia care s-a facut dupa reparatie insa a calculat la numarul de camere din apartamente. Este bine cum a procedat?
2. Nu stiu care este cota indiviza a apartamentului deoarece nu este trecuta in contract si administratorul mi-a calculat la un apart cu 2 camere, supraf apt.45,75 o suma la cheltuielile pentru salarii de 36,25 lei spunandu-mi ca, cota indiviza a apart este de 3,12.De unde a stiut care este cota indiviza?
Va multumesc anticipat
Discuție Suma debit
Buna seara,
O firma de recuperare ma suna zilnic pentru un abonament al sotului. Abonamentul era pe 6 luni si care l-a reziliat in 2010. Insa la inceputul anului curent l-au sunat o firma de recuperare si i-a spus ca maia re de achitat un debit la acel abonam. In sfarsit firma i-a spus cat are de achitat acel debit si ca sa nu fie probleme am achitat acel debit principal chiar la compania de telefonie. Insa dupa cateva zile au sunat din nou si au spus ca trebuie sa le achite si penalizarile care se ridica la inca un sfert in plus fata de acel debit. Dar de ce nu au spus de la inceput acest lucru? El nu a semnat nici un contract cu acea firma si nici nu a primit nici o instiintare de la ei. De 6 luni suna de 2-3 ori pe zi si il anunta ca daca nu achita va trimite '' contractul de servicii'' in instanta. Deja penalizarile cresc si nu ineleg de ce trebuie sa le achit.
Multumesc.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Restanta la intretinere cu o luna in urma plus un fond de reparatii de 50 lunar. S-a calculat penalizare 27 lei. Greseala contabilitate administrator si afisat inca o intretinere in plus din luna ianuarie a.c. deoarece justificarea a fost ca, facandu-si bilantul a iesit la cateva apartamente aceasta neregula. Adica o intretinere nu a fost achitata din luna ianuarie. administratorul acuza proprietarul de acest lucru ca nu l-a instiintat si a omis acest lucru. Proprietarul da vina pe administrator. Ce este de facut in acest caz, a cui este aceasta greseala si cum trebuie sa se achite aceasta suma.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Situatie recuperatori credit
gerberga a scris:

Cand ati primit acea notificare? Ce data?

Bua ziua,
Este un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf contractului.
Ultima rata a fost achitata in iulie 2010.
Notificarea de cesiune are numar de iesire in 11 sept 2013 ia eu am ridicat-o de la posta pe 24 sept a.c.si acolo spune ca tb sa achit intreaga suma, adica tot creditul. Dupa cum vad eu in suma respectiva au fost incluse si dobanzi si penalizari. In notificare ei fac precizarea ca in data de 29 august a.c.au transferat toate drepturile catre acea firma de recuperare.
Nu stiu sigur daca s-a prescris acest credit sau notificarea pe care eu am semnat-o a intrerupt termenul de prescriptie.
Va multumesc pentru intelegere si ajutor.