avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate claudel1982

Activitate claudel1982

Buna ziua
Pentru activitatiile de cazare in pensiuni si camere de inchiriat , prevazut de codul CAEN 5590 - Alte servicii de cazare, este necesara si autorizatie de functionare de la primarie? Conform OG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață .
Multumesc!
Răspuns la discuția Teren executat silit
Terenul respectiv are o singura iesire la strada, eu as dori sa iau 3/8 partea din fata, cu lasarea <drum de acces >pt restul 5/8 pt.co-proprietarul B,(pe cale amiabila nu cred ca e posibil pt.ca coproprietarii actuali sunt mama si fiu, iar terenul "nu este de vanzare" ghinionul lor este ca acea 3/8 e executat silit )
Intrebarea mea este? Am sanse sa ocup partea care o vreau... fara acordul co-proprietarului majoritar. sau doar in instanta pot afla , care parte din lot o voi ocupa eu.
Multumesc!
BUNA ZIUA
As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari:
se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e dezmembrat
1) eu daca as cumpara cota parte, care cota imi revine, pot sa aleg eu partea din teren sau cum se procedeaza?
2) cheltuielile de executare cine le suporta?
Exemplu: paratul a fost obligatprin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, sa radieze un autovehicul si sa achite inspre reclamant, impozitul restant, acesta sustragandu- executari silite, pe motiv ca nu are nici un bun pe numele sau. si neradiind autovehicolul.
Răspuns la discuția vechime juridica
Buna! Eu am vechime doar 3 ani pe studii superioare iar din aprilie m-am transferat la alta instanta pe studii medii deoarece nu era post pt. studii superioare.
De asta vroiam sa vad si alte pareri, daca pt examenul direct pe post in magistratura ti se recunoaste vechimea in specialitate juridica pe studii medii.

Conform legii se recunoaste, opinie impartasita si de alti juristi si avocati.
Răspuns la discuția vechime juridica


:)
Răspuns la discuția vechime juridica
claudel1982 a scris:

claudel1982 a scris:

Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post cu studii medii, vechime care imi va fi necesara daca voi dori sa dau examen in magistratura direct pe post cu vechimea ceruta de lege de 5 ani. sunt grefier de 3 ani de zile cu studii superioare juridice si absolventa a SNG-ului as vrea sa stiu daca se considera vechime in specialitate, faptul ca acum incadrata acum ca grefier cu studii medii.

Multumesc,

Răspuns la discuția vechime juridica

;)
Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post cu studii medii, vechime care imi va fi necesara daca voi dori sa dau examen in magistratura direct pe post cu vechimea ceruta de lege de 5 ani. sunt grefier de 3 ani de zile cu studii superioare juridice si as vrea sa stiu daca se considera vechime in specialitate, faptul ca eu am fost incadrata o perioada pe studii medii