avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nerespectarea hotarari judecatoresti- conditii
Discuție deschisă în Executare silită

nerespectarea hotarari judecatoresti- conditii

Exemplu: paratul a fost obligatprin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, sa radieze un autovehicul si sa achite inspre reclamant, impozitul restant, acesta sustragandu- executari silite, pe motiv ca nu are nici un bun pe numele sau. si neradiind autovehicolul.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:49, 30 Octombrie 2011
Trebuia sa solicitati instantei ca, in cazul in care paratul nu va indeplini obligatia radierii autovehiculului, hotararea sa tina loc de act apt de radiere.
Cu privire la obligarea paratului de a va achita suma reprezentand impozitul achitat de catre dv., singura solutie este executarea sa silita. Cum insa nu are bunuri de executat si nici venituri, trebuie sa asteptati pana cand acesta va avea ceva de executat sau isi va indeplini de buna voie obligatia, din pacate.
Puteti introduce o actiune oblica impotriva debitorului in temeiul dispoz. art. 1560 Cod civil, in ceea ce priveste radierea autovehiculului. Daca ati fi formulat o actiune buna de la inceput, nu aveati atatea batai de cap...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz radiere autovehicul ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Exista vreo modalitate legala prin care as putea obliga o persoana sa isi radieze autovehiculul de la Finante, autovehicul pe care mi l-a vandut ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vioviod vioviod In 2001 am vandut un autoturism, iar persoana respectiva nu a mai venit sa facem actele. Drept urmare, autoturismul respectiv este si acum pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)