avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Refuz radiere autovehicul
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Refuz radiere autovehicul

Buna ziua!
Exista vreo modalitate legala prin care as putea obliga o persoana sa isi radieze autovehiculul de la Finante, autovehicul pe care mi l-a vandut printr-un act de vanzare-cumparare? Respectivul nu si-a achitat cateva amenzi si in consecinta nu poate radia autovehiculul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:52, 18 Ianuarie 2011
actiune ptr obligatia de a face.
Mai rapid este sa achitati dvs amenzile astfel incit sa se poata radia masina si apoi il dati in judecata ptr recuperarea banilor. Macar in a doua varianta veti avea masina inmatriculata pe numele dvs.

Multumesc pentru raspuns..am obtinut o audiere la Directorul de la Taxe si Impozite si sper sa ma ajute sa rezolv fara a achita restantele respective.
Obligatia radierii va revine dvs in calitate de cumparator. Nu vanzatorul trebuie sa-si radieze masina.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
av.simbotin a scris:

Obligatia radierii va revine dvs in calitate de cumparator. Nu vanzatorul trebuie sa-si radieze masina.

Asta e noua n-am mai auzit-o. Toata lumea spune ca vanzatorul trebuie sa radieze masina. Si asta se poate daca are platit impozitul la zi. Unde se prevede ca radierea se face de cumparator ?

@ankalaura85
Va rog tineti-ma si pe mine la curent ca e posibil sa fiu si eu in aceeasi situatie ca dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fiscala autoturism anasimaria anasimaria Am vandut o masina in urma cu 15 ani iar cumparatorul nu a inmatriculat-o....Am reusit in urma cu ceva timp sa aflu ca masina a ars si nu mai exista nici un ... (vezi toată discuția)
Problema certificat fiscal cu datorii Bogdan-D Bogdan-D Buna ziua, am cumparat o masina cu toate actele in regula si am facut contract de vanzare cumparare pe numele meu, dar vreau sa inmatriculez masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)