există scris la cadastru, am obţinut declaraţia deoarece pe ascuns a întabulat apartamentul şi a luat imediat creditul, iar noi după somaţii şi etapele legale am aflat că a ipotecat apartamentul, mărindu-i astfel mult valoarea de vânzare: 19000 EU la bancă + 10000 Eu dreptul meu + 1000 EU executorul + cheltuieli de judecată + evaluator .... mai greu găsesc client. Voiam să ştiu cu plângerea penală pt faptul că a luat creditul de 19000 EU cu ap ipotecă deşi ap era sub executare silită, ea refuzând să ducă la îndeplinire hotărârea judecătorească, refuzând să răspundă la somaţii, ameninţând executorul etc.
Deşi apartamentul era sub executare silită, cu contestaţia în anulare respinsă, cu suspendarea la executare respinsă, cu contestaţia la executare respinsă, ea împiedică executarea prin faptul că ia credit în bancă cu ipotecă apartamentul aflat în litigiu (declară scris la cadastru că litigiul a fost încheiat).
Are dreptul să facă credit în bancă şi să pună gaj apartamentul aflat sub executare silită?
Acesta e litigiul: neducând la îndeplinire hotărârea judecătorească prin care eu am drept de creanţă de 10000 EU prin partaj asupra apartamentului (cred că se numeşte sultă eu plătind ratele apartamentului în timpul căsătoriei), hot def şi irev a fost investită cu formulă executorie şi executorul nu are altă soluţie decât executarea prin vinderea apartamentului care a fost între timp ipotecat la bancă.
Pot să fac plângere penală împotriva fostei soţii? Deoarece nu vrea să-mi dea cei 10000 de EU obţinuţi prin hot. def. şi irev. ca partaj la apartament (am plătit în timpul căsătoriei ratele), am obţinut hotărâre de executare silită. Refuză în continuare să dea banii, face contestaţii de toate felurile ca să amâne executarea, le pierde pe rând pe toate şi pe ascuns face împrumut în bancă de 19000 EU punând gaj apartamentul care se afla sub executare silită (asta acum 8 luni). Executorul a aflat abia acum când vrea să vândă apartamentul. Eu pot să fac plângere penală deoarece ea a declarat că litigiul s-a încheiat la cadastru şi la bancă?
pe ce bază? că e pe numele ei. mie îmi revine o sumă deoarece am plătit în timpul căsătorie 75% apartamentul. şi ea refuză să-mi dea acea sumă (10000EU) deşi hot jud e def şi irev.
În urma unui partaj dat de mine care a durat de 6 ani, am obţinut o hot jud def şi irev prin care trebuia să mi se dea cam 10000 EU partea mea de plată a apartamentului după 25 de ani de căsătorie. Fosta soţie refuză, obţin titlu executoriu, ea suspendă executarea şi în cele câteva luni până s-a decis că executarea rămâne valabilă, ea a întabulat în secret apartamentul şi l-a înstrăinat (donaţie, vânzare, nu contează cum). Are acest drept? Cum pot să duc la îndeplinire hotărârea judecătorească acum, ţinând cont că are 60 ani şi un venit de cam 500 EU/lună (deci poprirea pe venitul lunar nu se pune în discuţie că mor şi nu mai văd bucăţica din munca mea de o viaţă)? Alte proprietăţi nu are.
Cum poate fi dusa la indeplinire o hotarare judecatoreasca de executare silita asupra unui apartament daca persoana nu da nici banii, nici nu are apartamentul intabulat si refuza intabularea?
Am divorţat în 2006 când băiatul meu era major, deci nu a fost dat în nici o custodie. Tot atunci a terminat liceul şi a dat la facultate (eu am plătit taxele) dar şi-a retras dosarul. 1 an a stat acasă la maică-sa. În 2007 a dat la cluj la drept şi a intrat dar nu a prea fost pe la şcoală aşa că în anul următor a dat iar admitere în anul I la drept, a intrat. Anul 2 nu l-a mai terminat nici în 2011 când s-a retras. M-a dat în judecată pt. pensie alimentară în 2009 şi s-a stabilit pensie conformă venitului minim pe economie. I-a plătit până la începutul lui 2010 când am aflat că tot nu prea dă pe la facultate, lucrează din 2009 în cluj, iar eu sunt handicapat nevăzător grad 2 accentuat, am picior amputat şi am stat tot prin spitale şi la operaţii, am datorii în bancă deoarece actuala mea soţie a făcut credite ca să-mi achite creditele mele din fosta căsătorie deoarece eu nu le mai puteam plăti şi am cheltuzit o mulţime de bani cu spitalele.Acum a făcut plângere la poliţie că nu am mai plătit pensia alimentară. peste 1 lună împlineşte 25 ani.
Are dreptul la pensie ţinând cont de condiţiile de mai sus?
Pot sa fac recurs la o suspendare executare silita?
Deoarece sentinta este definitiva si irevocabila (partaj la divort) mai poate fi atacata?
Pot sa angajez alt executor pe perioada suspendarii executarii?:stunned: