avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate marin1981

Activitate marin1981

Buna ziua,
De 5 ani de zile parintii mi-au facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe un apartament de 60mp. In urma contractului eu am inteles ca sunt nuda proprietate adica am dreptul asupra locuintei abia dupa moartea lor. Intrebarea mea este: daca nu sunt proprietar deplin a acestei locuinte eu ma pot incadra la achizitionarea unei locuinte prin prima casa?
Răspuns la discuția conditii pensionare
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua.Sunt nascuta la data de 28 martie 1948.Am o vechime in munca de 8 ani ,lucrati la CAP, si de 12 ani primesc ajutor social.Acesta din urma se considera vechime in munca?Indeplinesc conditia de a iesi la pensie?
Multumesc.
Discuție prima casa
Eu si sotul meu locuim in acelasi apartament cu parintii sotului.Acestia ne-au facut act de vanzare -cumparare pe apartament insa cu clauza viagera.Noi suntem de fapt proprietari de drept dupa moartea acestora.In aceste conditii putem participa la programul Prima casa in vederea achizitionarii unei locuinte?
Răspuns la discuția Vechime in munca
Imi puteti da si mie un raspuns ,va rog?
Răspuns la discuția Vechime in munca
A lucrat intre 1990-1994
Mama a lucrat ca zilier , inainte de a fi majora,4 ani de zile.Banii ii primea ca si toti ceilalti zilieri, pe statul de plata, i se oprea acelasi impozit ca si la ceilalti.Ii pot fi considerati acei ani in care a lucrat ca zilier vechime in munca daca ea era minora?
Bunicul meu a fost veteran de razboi, iar bunica are de pe urma acestuia o pensie de 310 ron.Ea poate beneficia de pensia minima garantata.Mentionez ca nu mai are nici un fel de venit in afara de pensia de pe urma sotului.
multumesc mult pentru raspunsuri
Am inteles.Insa daca eu ma mut din casa(la parintii mei) se poate folosi de asta impotriva mea la divort?Cum ca as fi parasit domiciliul impreuna cu cei 2 copii?Nu mai pot sta in aceeasi casa cu el datorita comportamentului lui.