avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate rocsica

Activitate rocsica

Socrii mei locuiesc pe o strada unde la fiecare ploaie de vara mai puternica refuleaza canalele. Acum câteva zile s-a întâmplat iarăși si apa a intrat peste tot...mașina din curte, mașină din strada, beci. Au făcut sesizări la societatea de canalizare sa vina sa curețe dejectiile, iar acestia au venit după 3 zile, în care au stat cu tot ce a fost scos din canale pe strada (ca în curte Si-au curățat singuri). Acum întrebarea noastră este dacă putem obține despăgubiri pentru mașini, având în vedere că sunt pline de mizerii Si din ce am înțeles una dintre ele nici nu mai pornește, dar noi plătim în continuare canalizarea.
Mulțumesc!
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc prin fata caruia curge un rau cu o albie destul de mare. De la începutul lunii, primaria depoziteaza pe spatiul verde al acestei albii pietris si nisip pe care il foloseste ulterior la diferite lucrari din tot orasul (montaj pavele si borduri). Problema care ne deranjeaza (pe mine si pe vecinii mei) este praful in cantitate foarte mare care se ridica, intra in apartamente, se depune pe masini si zgomotul creat de camioanele care vin inca dinainte de 7 dimineata pe tot parcursul zilei pentru a transporta materialele acolo unde au nevoie de ele.
Mentionez ca zona in care locuiesc este aproape de centrul orasului si nu inteleg de ce primaria aduce toate aceste materiale si le depoziteaza acolo si nu le duce direct acolo unde au nevoie de ele, pentru ca in zona mea nu se face nicio lucrare.
Avem copii mici in bloc si nu vrem sa ii supunem acestei poluari, in conditiile in care platim impozite de „zona centrala”, pe langa faptul ca in apropiere de bloc este o statie de monitorizare a poluarii si valorile inregistrate de aceasta sunt printre cele mai mari din toata tara.
Va rog sa ma indrumati unde ne putem adresa cu cereri/reclamatii si cum putem le motiva. Primarie, Agentia pentru Protectia Mediului, administratia blocului?
Va multumesc!
Exista vreo posibilitate ca o persoana fara descendenti(X) sa lase mostenire unei alte persoane(Z), care nu face parte din nicio clasa de mostenitori legali bunurile ce ar rezulta din dezbaterea unei succesiuni la care prima persoana ar avea vocatie?
Ca sa ma fac inteleasa: X este mostenitorul lui Y. Succesiunea lui Y nu a fost dezbatuta la momentul mortii lui X. Poate X sa faca vreun act prin care Z sa mosteneasca ceea ce i s-ar fi cuvenit lui X din mostenirea nedezbatuta a lui Y? Sau avand in vedere ca X nu mai exista la data dezbaterii succesiunii, aceasta se va imparti intre ceilalti mostenitori.
Sper ca am fost cat de cat clara.
Va multumesc
Este posibila anularea certificatului de garantie ca urmare a unui soc mecanic? Am un telefon pe care l-am scapat si astfel i s-a spart ecranul. L-am trimis la firma de la care l-am cumparat in service, mi-au comunicat pretul reparatiei si am fost de acord cu repararea telefonului. Problema mea insa este faptul ca ei au spus ca imi vor anula garantia telefonul din aceasta cauza. Mie personal mi se pare aberant acest lucru avand in vedere ca o viitoare problema a telefonului ar putea fi cauzata de un defect de fabricatie si nu de socul mecanic suferit.
Sa inteleg ca daca eu am un credit, am platit toate ratele la timp si le platesc in continuare fara a avea nici o rata restanta este normal sa fiu contactata de o firma de recuperari si amenintata cu executarea? Mie nu mi se pare normal sa fiu deranjata daca imi respect obligatiile contractuale, mai ales ca stim cum vorbesc operatorii de pe la firmele de recuperare.
În baza a ce se reține 10% prin stopaj la sursă, iar restul de 6% prin declarație?
În anul 2007, am încheiat o serie de asigurări de viață, iar de curând mi-a sosit prin poștă o înștiințare de poprire a contului bancar. Problema mea este că , având în vedere prevederile art. 78-79 Cod fiscal, plata impozitului ar fi trebuit să se facă prin stopaj la sursă, deci de către societate. Care este soluția în acest caz?
Sunt reclamantul intr-un proces civil, mai exact o plangere contraventionala. La ultimul termen nu m-am putut prezenta iar acum pe site-ul judecatoriei scrie ca se amana cauza pentru audierea martorului asistent. Cine ar putea fi acest martor asistent, in conditiile in care la momentul incheierii procesului verbal eram impreuna cu cativa prieteni, carora nu le-a fost cerut sa semneze in calitate de martori si de asemenea, in procesul verbal primit acasa este stipulat ca nu exista martori?
Răspuns la discuția Judecarea cauzei in lipsa mea
Contractul de mandat trebuie incheiat in fata unui notar public? Sau poate fi incheiat si intre parti?
In penal se poate mandata o persoana care sa nu fie avocat?
Răspuns la discuția Judecarea cauzei in lipsa mea
Va multumesc pentru raspunsuri. Voi face cererea de judecare in lipsa zilele urmatoare.
Si inca o intrebare: cine poate reprezenta o persoana in cadrul unui proces? Este obligatoriu ca reprezentantul sa fie avocat sau poate fi si un tert pe care persoana sa il imputerniceasca sa il reprezinte?