avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate crt82

Activitate crt82

Răspuns la discuția Inmatriculare auto import
Daca firma si/sau intermediarul vor refuza eliberarea tuturor actelor necesare inmatricularii ma voi adresa Instantei. Refuz sa cred ca din punct de vedere legal nu se poate face nimic si eu ca si cumparator de buna credinta stau la mana unor indivizi care vor sa ocoleasca prin diverse metode legea si taxele din Romania. O sa consult si un avocat daca nu primesc aici un raspuns concret.

Va multumesc pt. timpul acordat.
Răspuns la discuția Inmatriculare auto import
Masina nu a stat in curtea firmei importatoare mai mult de 30 de zile. Intermediarul a declarat masina la DITL si mi-a eliberat fiscalul dupa ce am obtinut CIV. Insa cei de la Inmatriculari imi cer si fiscal de la firma importatoare. Ma interesa din punct de vedere legal daca este corect ca cei de la Inmatriculari sa imi ceara si fiscalul de la firma importatoare. Si ce pot face din punct de vedere legal, in afara de a ma ruga pe la usa firmei si de a plati comisioane care nu sunt prevazute de lege.
Buna ziua,

Am achizitionat recent un autoturism import Germania. Autoturismul a fost adus in Romania pe platforma de catre o firma ce are ca obiect de activitate importul de autoturisme. Eu am cumparat masina de la o persoana fizica care l-a randul ei a cumparat autoturismul de la firma respectiva. Auto are numere rosii valabile. Am facut contract de vanzare-cumparare cu persoana fizica si am obtinut de la aceasta si Certificatul (viza) fiscal eliberat de Fisc. Am desemenea factura din Germania (inclusiv tradusa) si factura din persoana fizica de la care eu am cumparat masina si firma importatoare. Am trecut deasemenea prin RAR cu autoturismul. La inmatriculari in orasul in care locuiesc imi cer insa si Certificat Fiscal de la firma importatoare. Este legal sa mi se ceara asa ceva la dosarul de inmatriculare? Daca firma respectiva nu imi va elibera acest certificat ce pot face eu in continuare? Cui ma pot adresa?

PS: Imi cer scuze daca nu am ales corect categoria
Va multumesc!
Buna ziua tuturor. Am o mica problema cu inmatricularea unui autoturism din Germania.

Cel care mi-a adus autoturismul a facut factura direct pe numele meu si a semnat el.

Intrebarea mea este daca aceasta factura este valabila. Stiu ca la facturile romanesti este semnatura reprezentantului dar pe aceasta scrie "Semnatura cumparatorului".

E destul de greu ca sa obtin o noua factura pe numele celui care mi-a adus masina. Cei de la inmatriculari refuza inscrierea provizorie in circulatie a autoturismului. Ei cer factura intre neamt si cel care mi-a adus-o si contract de vanzare-cumparare intre mine si cel care a adus masina.

Precizez ca este vorba de o factura nu de un contract de vanzare-cumparare. Brifurile din Germania sunt pe numele celui care a adus masina.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Eliberare acte medicale
Multumesc
Răspuns la discuția Malpraxis
Va multumesc din suflet pt. raspuns.

Mai am cateva intrebari.

1. Comisia de monitorizare si competenta este acelasi lucru cu Colegiul medicilor? Dr. pe care eu il suspectez de malpraxis este vice-presedinte la CM din orasul nostru.

2. Trebuie sa ne adresam institutiilor din orasul de domiciliu sau putem face aceste plangeri si in capitala. Va intreb acest lucru deoarece medicul este un om influent in orasul nostru.

3. Daca sunt avocati specializati pe astfel de cazuri care au timp sa ofere o consultatie ii rog sa imi trimita un mesaj cu datele de contact.

Va multumesc
Buna seara. Am incercat sa obtin cateva acte medicale (analize si fisa de internare) de la un spital judetean. Pacientul este tatal meu care a decedat. Am facut o cerere catre directorul spitalului dar aceasta a fost respinsa fara un motiv clar. Puteti sa imi spuneti daca cei de la spital au obligatia sa imi elibereze aceste acte sau trebuie sa ma adresez instantei.

Multumesc
Discuție Malpraxis
Buna seara tuturor. In urma cu cateva zile tatal meu a decedat in urma unui acceident vascular grav. Concluziile medicilor de la spitalul Obregia au fost ca tatalui meu i-a fost administrata gresit medicamentati (surpadoza cu medicamente, sintrom). Nu vreau sa acuz medicii pana nu adun toate informatiile dar din primele conculzii se pare ca mediul specialis cardiolog nu l-a informat pe tatal meu despre riscurile utilizarii sintromului (anticoagulant) si despre obligativitatea analizei INR. Medicul de familie a continuat culpa si nu i-a facut trimitere pentru INR (cred ca nici nu a observat aceasta analiza decat acum cand i-am cerut explicatii).

Intrebarile mele sunt:

- Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez mai departe? Adica unde trebuie sa depun plangeri si recalamatii.
- Este ok sa depun initial si plangere la politie?
- Este posibil sa se ceara in instanta efectuarea unei autopsii? Familia mea nu poate accepta deshumarea sub nicio forma.
- Se pot aduce in instanta alti medici specialisti?

Va multumesc