avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Simona B.

Activitate Simona B.

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apart si ma confrunt cu urmatoarea problema: proprietara a cumparat apart inainte de casatorie (1977); In anul 1985 s-a casatorit si a platit impreuna cu sotul ultima parte de rate (1985-1993). In 1995 sotul a murit. Se pare ca cei 2 nu au avut copii impreuna. Dat fiind ca si sotul a contribuit la o parte din plata apart, rude ale acestuia ar avea drept la partea dansului. Sora acestuia a murit si ea, si ar mai ramane un nepot (fiul surorii), aparent cu drept. Proprietara nu a pastrat legatura cu acesta avand in vedere ca au trecut aprox. 19 ani de la moartea sotului si ii e greu sa il gaseasca pt a declara ca dansa e singura mostenitoare. Se poate finaliza un astfel de dosar in conditiile date astfel incat totul sa fie ok dpdv legal?
Va multumesc mult!
Va multumesc pentru raspuns. Sper din suflet sa nu fie probleme. Mi s-a invocat motivul ca acest program este adresat cetatenilor romani si prin faptul ca si sotul ar avea drept 50% ulterior e posibil sa mi se refuze cererea/dosarul. Astept totusi un raspuns oficial din partea bancii BT, caci nu mi se pare just, ca eu printr-o casatorie cu un cetatean strain, non-UE, sa fiu lipsita de dreptul de a aplica la acest program. O seara buna!
Buna,

As dori sa stiu daca eu, cetatean roman, pot accesa programul Prima Casa, avand in vedere ca sotul meu este cetatean strain. Mentionez ca cererea de credit este solicitata doar in baza veniturilor mele, chiar daca si sotul are contract de munca nedeterminat in Romania. Ar putea fi considerat un impediment faptul ca dupa incheierea contractului de Vanzare- Cumparare si sotul va avea drepturi asupra locuintei??
Va multumesc!
Răspuns la discuția Permis de sedere 1 AN, Romania

Buna ziua,

Am citit informatiile de pe link-ul trimis, inclusiv cele de aici SEDERE PE TERMEN LUNG IN ROMANIA [ link extern ] .

Faptul ca e casatorit cu un cetatean roman ii ofera dreptul de a primi rezidenta pe 5/10 ani? sau trebuie sa indeplineasca si conditia de "sedere continua pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani."?
El este de 3 ani in Romania, si pana acum a avut viza de student.

Puteti sa ne ajutati cu mai multe informatii?

Va multumesc anticipat,
Simona B.

Buna ziua,

Sotul meu, cetatean NON-UE are permis de sedere in Romania doar pentru un an de zile. Ce drepturi are cu acest permis? Se poate angaja cu acte in regula?

Multumesc frumos,
SB.
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca in urma casatoriei, sotul meu, cetatean strain NON-EU, poate beneficia la inscrierea la Master de plata taxei anuale egale cu cea pe care o platesc cetatenii romani sau nu.

Va multumesc,
SB.
Buna ziua,

Viitorul meu sot este tunisian si as vrea sa stiu de ce acte are nevoie, dupa casatorie, pentru obtinerea permisului de rezidenta. Pentru rezidenta are nevoie sa figureze ca avand un domiciliu stabil in Romania (proprietate sau contract de inchiriere / mutatie) sau e de ajuns ca eu, ca sotie, sa pot dovedi acest lucru? Caci implicit vom locui impreuna in acelasi loc.

Sper sa ma ajutati cu un raspuns promt.

Multumesc anticipat,
SB