avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianCosmin

Activitate AdrianCosmin

Buna ! daca am savarsit o infractiune in 2008 , termenul de prescriptie fiind 5 ani , care lege opereaza ? depasirea termenului cu inca jumatate sau inca odata ?
se tine cont de prevederea vechiului cod ? multumesc !
Buna , am o nedumerire , in speta : exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care C recunoaste ca nu este mostenitor si nu are nicio legatura cu obiectul cauzei . ulterior intr-o alta hotarare la care nu am fost parte s-a pus in posesie pe C . Pot inainta cererea de revizuire daca nu am fost parte in proces pe temeiul art.509 NCPC " există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri". daca nu , exista alta cale de atac ? Multumesc
si trebuie sa astept sa vina o somatie de executare pentru a face contestatie la executare ? sau pot face oricand ? banuiesc ca nu pot sa cer asta in apel ?! multumesc

Poate fi invocata si in plangerea asupra procesului verbal , in jurisprudenta sunt o gramada de cazuri in toata tara in care a admis exceptia direct si nu la contestatie in executare

Si mie mi-a respins ca nefondat si am drept de apel , in apel motivez la fel ca la prima instanta si invoc prescriptia ? nu inteleg de ce mi-a respins exceptia ?! ma ajuta cineva ce sa fac in continuare ?
Răspuns la discuția Cheltuieli executare silita
Daca nu platesc aceste cheltuieli , inteleg ca voi fi executat silit - locuiesc intr-un imobil. Pot fi executat silit , si sa pierd acest imobil cu toate ca nu am ipoteca ? in masura in care nu am alta locuinta va fi executat silit imobilul ? multumesc
Buna ! am fost obligat la plata unei sume de 3700 ron reprezentam cheluieli ale executarii silite - in masura in care nu sunt angajat deloc - pot solicita reducerea la jumatate a onorariului . daca da , ce trebuie sa fac in continuare ? multumesc , m-ar ajuta un raspuns promt , va rog .
articol de lege care prevede nulitatea documentului anexa daca documentul dupa care a fost creat este nul de drept
nu cred ca ar fi corect sa fie acreditata o firma dupa numarul de contracte incheiate . Daca vine o "firma" noua pe piata care ofera servicii mai bune ar fi dezavantajata. . ar fi impotriva concurentei . nici macar nu stiu daca este legal .
Discuție Revizuirea
In legatura cu termenul de prescriptie pentru actiunea in revizuire , obiectul revizuirii art 503 alin 1 punctul 3 : "hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals"
Conform art 505 alin 1 punctul 3 spune ca termenul curge din ziua in care a luat la cunostinta hotararea instantei penale ori de hotararea care a declarat fals inscrisul .
In speta nu exista nici o hotarare penala si nici o expertiza sau o hotarare.
"In lipsa unei astfel de hotarari, termenul curge de la data cand partea a luat cunostinta de imprejurarile pentru care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;"

si acum intrebarea , cum poate proba cand a luat partea la cunostinta de imprejurari ? o hotarare s-a dat in 2002 in care i s-a dat castig celeilalte parti . Daca face o expertiza atunci va curge prescriptia de la data in care se dovedeste actul ca fiind fals ?

|dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;"
aici am inca o intrebare . 3 ani de la data producerii acestora , in acest caz de cand ?

nu stiu daca am fost cam explicit, sper sa se inteleaga .
multumesc !