avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate VictorDr

Activitate VictorDr

Răspuns la discuția Proiect nerespectat
Ce înțelegeți prin proiect? Dacă proiectul este doar o prezentare și nu o anexă la care contractul face referire în mod expres sau contractul precizează că pot fi modificări, nu aveți remediu.
Dacă prin proiect vă referiți la autorizația de construire pot exista consecințe administrative pentru constructor, dar nu și despăgubiri pentru dumneavoastră.
Faptul că nu a notificat începerea lucrărilor poate duce la aplicarea unei amenzi de 1000 Ron în conformitate cu art.26 alin.1 si 2 lit.g din Legea nr.50/1991.
Răspuns la discuția Succesiune / Mostenire SRL
E greu de anticipat în ce mod sunt informațiile contradictorii. Pașii durează dar nu ar trebui să ridice probleme.

Ar trebui făcută succesiunea. Asta poate fi mai simpu sau mai complicat în funcție de documentația pe care o aveți. Dar ăsta e primul pas.
Apoi ar trebui înregistrați noii asociati ai societății la ORC.
Apoi se urmează procedura de lichidare voluntară dacă nu sunt probleme în contabilitatea societății.
Dacă sunt probleme cu contabilitatea procedura de lichidare trebuie făcută în instanță. Atenție! Pentru unele probleme în contabilitate se poate atrage răspunderea administratorilor.

Succes!
Ca operator cu sediul în România legea 677/2001 vi se aplică: Art. 2 (2)
Prezenta lege se aplică: a) prelucrărilor de date cu caracter personal, efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate de operatori stabiliţi în România.

Totuși nu în toate cazurile trebuie să notificați ANSPDCP. Pentru a vă lămuri dacă trebuie să notificați ANSPDCP trebuie să citiți decizia 200/2015 ca să vedeți situațiile în care NU trebuie să notificați. [ link extern ]

Din legislatia specifica reiese ca linkul trebuie sa fie catre ANPC nu catre ANSPDCP.

De asemenea, înaintea redactării termenilor și condițiilor, recomjavascript:void(0);and să citiți pentru inceput următoarele acte normative:
[ link extern ]
si
[ link extern ]

Mai departe puteti sa extindeti documentarea pe acest site:
[ link extern ]

Succes!

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am dat cel mai oribil examen de până acum. A fost făcut să te termine psihic.
Au existat întrebări cu privire la subiecte până în ziua examenului. Chiar dacă m-am străduit să învăţ nu văd de ce e necesar să stresezi candidaţii prin lipsă de organizare.

Ar fi fost cinstit să se ştie
1 Veţi fi evaluaţi prin a şi b
2 Trebuie să ştiţi cărţile x şi y
3 Baremul va fi la modul: ...
4 Un exemplu de subiect rezolvat ar fi: ...

Dar asta ar fi fost decent. Noi a trebuit să aflăm că sunt grile deschise la examen. A trebuit să ni se comunice cu scurt timp înainte că se dă şi speţă şi teorie.
Nu cred că e nevoie să demonstrăm conspiraţii. Mai ales că este şi foarte greu. Cred în schimb că se poate demonstra incompetenţă şi neglijenţă crasă.

Neglijenţa şi incompetenţa rezultă din

lipsa de transparenţă
modul de supraveghere
modul de soluţionare al contestaţiilor la grile (contestaţiile se resping pentru că de d-aia!)
modul de formulare a subiectelor la sinteză şi la speţe (eu susţin că revizuirea trebuia admisă)
modul de formulare al baremului
şi piesa de rezistenţă
Baremul nu era de fapt un barem ci ceva orientativ. Un prieten mi-a povestit că profesorii nu au corectat după barem ci doar s-au "ghidat" după el. În condiţiile astea contestaţiile sunt clar la mişto.

În concluzie cred că trebuie să se tragă organizatori la răspundere pentru incompetenţă (şi să se demonstreze doar culpa) şi nu pentru abuz sau conspiraţii care sunt cvasi imposibil de demonstrat. Desigur, dacă aveţi dovezi de corupţie sau alte asemenea, ar fi cu atât mai bine.

Succes la demersurile pe care la faceţi pe lângă contestaţii.

Am luat la limită după ce am picat anul trecut. ªtiu că este oribil să îţi spună nişte unii care a au intrat uşor că nu ai învăţat suficient pentru un examen iraţional de greu. Am fost deprimat o lungă perioadă după ce am aflat rezultatele anul trecut şi nu am mai vrut să văd pe nimeni... Eu cred că nu trebuie să renunţaţi, dar trebuie să aveţi în vedere gradul de incertitudine al acestui examen. E foarte clar că s-a corectat după nişte criterii dubioase. La penal am făcut PERFECT şi am luat 7 50. Efectiv nu aveau pe ce să îmi scadă atât de mult şi totuşi au făcut-o.
Concluzia este că ăsta nu a fost un examen cinstit ci doar foarte greu şi stresant. Ar fi bine ca oamenii care au trecut să ţină minte umilinţa şi stresul acestui examen când vor vota o nouă conducere UNBR... Eu nu le voi uita nici pe cele de anul trecut nici pe cele de anul acesta!
Succes la contestaţii! Sunt alături de voi!
omoplata a scris:

la grile sa nu uitam ca pot fi mai multe raspunsuri corecte...si daca nu le bifezi corect pe toate -grila respectiva e punctata zero...

Salut,
Chestia cu grilele multiple reiese din regulament sau din felul in care a fost organizat examenul in anii trecuti?
Multumesc mult.