avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate pietrelevorbesc

Activitate pietrelevorbesc

Buna ziua
In data de 03.07.2013 la noi la societate s-au facut disponibilizari colective(din 600 angajati au mai ramas in societate 175).In momentul incetarii contractului de munca la societate(SC NITROPOROS SRL) ,noi aveam salarii restante din mai,care nici pana azi nu s-au platit(lichidare mai,salar intreg iunie,iulie 3 zile+zile de concediu de plata).Pe langa acestea in contractul colectiv de munca se prevede clar ca la o disponibilizare colectiva de peste 30 persoane,se vor acorda 3 salarii compensatorii care de asemenea nu s-au acordat.
La ora actuala noi suntem inscrisi la somaj,incetarea colaborarii dintre angajati si societate s-a incheiat si datoriile societatii nu s-au achitat la disponibilizare.
Ce putem face sa-i putem obliga sa ne acorde drepturile financiare?????
Va multumesc
Buna ziua!
Vaccinul impotriva poliomielitei care se face la copiii de clasa a treia este obligatoriu????
Am discutat cu medicul meu de familie si mi-a spus ca nu e indicat ca copilul meu sa faca acest vaccin,din cauza efectelor care le poate provoca vaccinul,lucru stiut atat in tara cat si in Uniunea Europeana!!!
De la scoala am primit doua hartii de informare asupra programului de vaccinare dar pe ele am scris ca nu suntem de acord ca baiatul sa fie vaccinat datorita faptului ca el chiar era racit(febra,tuse) si era sub tratament medicamentos,dar acum el s-a insanatosit si urmeaza ca maine sa i se administreze(asistenta spunandu-i ca daca ii ia temperatura si nu il gaseste bolnav il va vaccina)!!!
Ce putem face pentru a nu se vaccina???
Discuție Litigiu bancar
Sotia mea este co-debitoare la un credit pe care l-a luat fostul ei sot in vremea cand erau impreuna!De o luna fostul sot(fugit din tara) n-a mai platit rata lunara!Banca a sunat-o pe sotie in 25.11.2011 intreband-o de ce nu se achita rata lunara,fara a oferi alte detalii despre credit pe care le-a solicitat sotia,spunand ca fara Cnp-ul fostului sot nu vrea sa dea alte detalii!!!!!!!
Intrebarea mea este:de cand banca o poate sili pe sotie sa achite creditul(am inteles din alte discutii de pe forum ca ii va retine maxim 1/3 din salariu,este adevarat???? ),iar in cazul ca sotia va achita restul creditului exista posibilitatea ca acesti bani sa-i mai recupereze inapoi de la el?
Scuzati limbajul meu neadecvat!
Am dorit sa intreb urmatorul lucru:in afara de onorariul notarial pentru antecontractul de vanzare-cumparare;de taxa de intabulare;de impozitul catre stat al tranzactiei,acel 3% pt ca vanzatorul detine apartamentul de numai 1 an(impozitul am convenit sa il achit eu);de taxa evaluatorului;de taxa energetica a apartamentului;de cele trei rate lunare care trebuiesc platite intr-un depozit separat la banca(cumpar apartamentul prin programul Prima Casa);de 5% din valoarea apartamentului(avansul catre vanzator),ce plata nu am specificat sau am omis-o pe care trebuie sa o mai achit???
Va multumesc mult pentru intelegere si ajutor!
Veau sa va intreb,cat ma costa pe mine petrecutul apartamentului de pe numele ei pe numele meu?
Va multumesc
Buna ziua!
Doresc sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa!Pretul apartamentului l-am negociat cu vanzatorul si am ajuns la un acord comun ca el sa fie 30,000 euro!Eu am fost la banca si am intocmit dosarul cu toate actele spre aprobarea creditului!
A doua zi ma suna vanzatorul si-mi spune ca nu mai e de acord,pentru ca el este nevoit cand mergem la notar sa declaram pretul lui(30.000 cat am solicitat si de la banca) sa plateasca impozit pe venit de 16% din 30.000 euro.
Chiar asa este cu impozitul acesta?
Nu se poate face cumva ca sa nu se plateasca o suma asa de mare?
Va multumesc!
Am scris ieri despre actiunea in instanta pe care fostul sot al sotiei a inteprins-o,legat de programul de vizitare al minorilor,in contextul in care ei fac parte acum din alta familie,nemaidorind sa-l vada,la procesul de divort(motivul principal fiind infidelitatea lui) nu s-a precizat nimic de programul de vizitare;m-a sfatuit o cunostiinta ca la intampinarea pe care sunt obligat sa o fac,sa formulez si o cerere spre Protectia Copilului pentru a analiza ei situatia!
D-voastra ce spuneti de lucrul acesta?
Sunt sigur ca trebuie sa existe o cale prin care dorinta copiilor sa fie auzita si respectata!
Va multumesc!
Programul de vizita nu s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca,la divort chiar nu s-a pomenit de asa ceva,programul de vizita l-a convenit mama copiilor cu fostul sot amiabil,verbal pe strada.
Sunt casatorit cu o femeie divortata cu 2 copii(sub 10 ani),rezultati din casatoria ei anterioara.De curand am primit o citatie de la judecator,legata de plangerea pe care fostul sot a facut-o in privinta programului vizitei la care ne-am inteles verbal dupa divort.De la divort pana acum atitudinea copiilor s-a schimbat mult fata de el,adica daca inainte mai doreau sa-l vada din cand in cand(rar),acum nu mai doresc deloc sa-l vada,iar prin citatia care ne-a venit,el cere ca sa-i lasam pentru un program de week-end alaturi de el,in vacante pe perioade mai scurte si mai lungi in functie de perioada vacantei,lucru care copiii nu-l doresc sa-l faca.
Cum trebuie sa procedam pentru a rezolva aceasta mare problema?
Oare inainte de toate,dorinta copiilor nu trebuie sa aiba prioritate?
Va multumesc