Buna seara,
Doresc sa fac apel la o Sentință civilă la Tribunal si nu știu cum sa calculez taxa de timbru! Instanța ma obliga sa plătesc reclamantei suma de 120.000 lei! Cum sa calculez taxa de timbru pentru apel?? Va multumesc
Buna ziua,
Am o societatea care este organizatoare de jocuri de noroc tip slot machine (pacanele). Licenta de functionare mi-a fost eliberata in sept. 2009 si este valabila 5 ani pana in sept. 2014 de catre Ministerul Finantelor Publice Bucuresti, intre timp in 2011 s-a infiintat Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, aceasta institutie fiind cea care are drept de control la firmele de jocuri de noroc. Anul acesta in urma verificarii platilor efectuate in ultimii 5 ani, situatia platilor noastre nu corespundea cu cea la de Oficiu Bucuresti si ne-au comunicat sa platim urgent diferentele pentru ca altfel ne revoca licenta de functionare inainte ca acesta sa expire. Societatea nu dispune de acesta suma. Intrebarea mea este daca mi se trimite instiintare prin care se revoca licenta de functionare unde pot ataca acesta hotarare a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. (la Judecatorie.. sau??/). Mentionez ca in acesti 5 ani am avut nenumarate controale de la Garda Financiara, Oficiu de Jocuri si nu s-au constatat diferente la plati. Va multumesc!
Ca sa fie mai explicita situatia: contractul de inchiriere are ca obiect inchirierea in vederea exploatarii (de catre chirias) de aparate electronice cu castig. Deci sa inteleg ca daca contractul nu este incheiat in forma autentica nu este titlu executoriu?? Contractul este incheiat dupa intrarea in vigoare a NCC. Multumesc
Multumesc pt. raspuns! Contractul a fost incheiat in august 2012, este intre persoane juridice si nu este inregistrat la fisc! Contractele de inchiriere intre pers. juridice se inregistreaza la fisc??
Mihaela
Buna ziua,
Societatea la care lucrez are la un furnizor o factura restanta din august 2012 pe care nu mai vrea sa o achite din motive ca furnizorul nu a respectat clauzele contractuale, dupa aceasta factura s-a si reziliat contractul de inchiriere. Furnizorul ne-a trimis mesaj azi ca nu doreste sa storneze aceasta factura si mai mult decat atat a facut "demersuri la nu stiu ce executor si o sa ne blocheze conturile". Vreau sa va intreb daca poate face acest lucru si in ce conditii se poate ajunge sa ne oblige sa achitam aceasta factura.
Mentionez ca societatea noastra mai are in derulare un alt contract de inchiriere cu acest furnizor contract la care si-a indeplinit toate obligatiile de plata deci nu este rau platnic.
Mihaela
Va multumesc!
As dori sa stiu daca o persoana juridica se poate asocia cu o persoana fizica in baza unui contract de asociere in participatiune. Mai precis am o firma si doresc sa achizitionez un aparat de xerox performant, profitul din exploatarea aparatului sa se imparta ........% firma si ........% persoana fizica , am incheiat cu o persoana fizica un contract de asociere in participatiune. Contractul nu a fost facut in forma lui finala desi persoana mi-a virat banii in contul firmei, eu platit avans pentru aparat dupa care pers. fizica peste o luna s-a razgandit si a zis ca nu mai vrea sa colaboram si sa-i dau banii inapoi. Mentionez ca acest contract inca nu a fost semnat de persoana fizica desi acesta a virat banii in contul firmei mele si acest contract nu a fost nici inregistrat la Finante. Persoana fizica ma tot someaza sa-i dau banii inapoi, eu nu-i am. Vreau sa intreb daca persoana fizica ma poate obliga sa-i restitui suma urgent. I-am spus ca o sa-i restitui cand o sa-i am deoarece i-am platit deja avans pentru aparatul de xerox. In contract nu este clauza unde sa se specifice ce se intampla daca una dintre parti doreste sa renunte la colaborare.