avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Aurelian - Birou de mediator Bucuresti Ploiesti

Activitate Radu Aurelian - Birou de mediator Bucuresti Ploiesti

Raspuns pentru Tutu12:

Prin decizia nr. 2 a Colegiului Psihologilor din România publicata in Monitorul Oficial, din 25.02.2016 se recunoaște practic fenomenul alienării parentale și prevederile protocolului încheiat între Institutul de Psihologie Judiciară şi Asociaţia Română pentru Custodie Comună.

Astfel, asa cum scrie judecatorul Cristi Danilet, „...de ieri alienarea parinteasca este recunoscuta ca forma de abuz emotional si in Romania. De acum inainte, acel parinte divortat caruia i s-a acordat custodia copilului are toate sansele sa o piarda sau sa i se reduca timpul de acces la copil daca il va educa astfel incat sa il urasca sau sa il evite pe celalalt parinte, necustodian.

Bun venit, asadar, in civilizatie, unde parintii au drepturi si obligatii egale asupra copilului, indiferent de genul lor sau sexul copilului, si asta chiar daca parintii sunt separati. O civilizatie unde copilul are doi parinti, chiar daca sunt divortati. O lume in care copilul este considerat nu un lucru ce trebuie partajat exclusiv intre parinti, ci o fiinta omeneasca”.

mai multe amanunte la [ link extern ] /

In cazul dumneavoastra, unde se impune un plan parental atent conceput si unde trebuie sa se urmareasca interesul superior al minorului, procedura medierii este cea mai indicata. Apelati cu incredere la un mediator.
Conform Anexei 7 din CONTRACTUL-CADRU din 29 septembrie 2008 de furnizare a energiei termice (ORDINUL nr. 483/29 septembrie 2008 privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice - Autoritatea Naţionala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice), NU veti plati pentru tevile respective daca le izolati corespunzator ... "Izolarea conductelor se ia în consideraţie numai în cazul în care aceasta este stabilă şi nu poate fi demontată cu uşurinţă."
Ar fi indicat si util pentru dumneavoastra sa va prezentati la sedinta de informare despre avantajele medierii. Este o sedinta de informare si nu de mediere. Domnul avocat are dreptul legal sa faca aceasta informare. Este de asemenea o procedura obligatorie pe care va trebui sa o parcurgeti.
Iar daca modul de prezentare al avantajelor medierii va determina sa acceptati o rezolvare a disputei dumneavoastra prin mediere veti putea propune reclamantului un alt mediator.
Este important sa va decideti: doriti sa incercati rezolvarea litigiului prin mediere sau sa parcurgeti etapele clasice, prin instanta?
Ce frumos ar fi daca domnul avocat al reclamantului ar convinge paratul sa rezolve disputa prin mediere.
Informarea despre mediere si avantajele medierii este GRATUITA. In urma acestei informari primiti un document, necesar pentru a deschide actiune in instanta. Cazul dumneavoastra se poate rezolva rapid si prin mediere. Contactand un mediator veti obtine informatiile necesare.

Dacă legea nu prevede altfel, părţile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate să participe la şedinţa de
informare privind avantajele medierii, inclusiv, dacă este cazul, după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, în
vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în materie civilă, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în
condiţiile prevăzute de lege.
Dovada participării la şedinţa de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de
mediatorul care a realizat informarea. Dacă una dintre părţi refuză în scris participarea la şedinţa de informare, nu răspunde
invitaţiei prevăzute la art. 43 alin. (1) ori nu se prezintă la data fixată pentru şedinţa de informare, se întocmeşte un proces-verbal,
care se depune la dosarul instanţei.
Instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei
de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea
procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop, pentru litigiile în materiile prevăzute de art. 601
alin. (1) lit. a)-f).
Buna seara.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala daca a rezultat o vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii victimei care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile.
V-am transmis si un mesaj in privat.
Răspuns la discuția Medierea, o profesie de viitor ?
"avocatul ar trebui sa aiba in mod automat si calitatea de mediator" - utilizator sad
Nu cred ca toti avocatii au abilitatile necesare pentru a desfasura activitatea de mediere. De ce credeti dumneavoastra acest lucru? Multumesc.

Răspuns la discuția Practicarea profesiei de mediator
Pentru informatii corecte trebuie sa apelati la legislatia aferenta acestei profesii. In acest sens va pot indruma catre site-ul - [ link extern ] .