avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate viviciorita

Activitate viviciorita

Buna seara,eu și sora mea urmează să dezbatem succesiune după decesul părinților,asupra unui apartament pe care ulterior dorim să-l vindem.Intrebarea mea este,in ce măsură o putem face dat fiind faptul că sora mea este executata silit pentru o datorie la banca.Mentionez că în momentul de față ea nu deține alte bunuri și nici venituri.Cand ea va deveni moștenitori de drept,firma de recuperări va putea să interzică vânzarea apartamentului? Va mulțumesc, anticipat.
Va rog frumos,să mă lămuriți și pe mine cu o problema.Tata și mama dețin un apartament iar eu și fratele meu suntem singurii moștenitori.In 2005 a decedat tata iar în 2019 mama.Astazi am mers la notar ptr.a depune actele in vederea desfășurării succesiunii iar notarul ne-a spus că trebuie făcută o succesiune după tată și apoi după mamă.Este in regula varianta asta? Și care ar fi costurile cu aproximație? Aștept cu interes răspunsul dvs.Va mulțumesc, anticipat!
Buna ziua,lucrez la privat iar angajatorul îmi scade din norma de lucru,orele de sărbătoare legală(atunci când ele există),obligandu-ma sa recuperez.Este legală aceasta practică? Mulțumesc!
Discuție Poprire
In anul 2014 am vândut un apartament care era în executare silită.Din vânzarea lui am achitat băncii suma de 47000€ iar pe diferenta pana la 53000€ i s-a instituit poprire pe cont soțului.Mentionez ca prima poprire s-a făcut în 14.02.2014 eu vanzand apartamentul in luna iunie.Inca de atunci soțului meu i se reține 30%din pensie.Am luat legatura cu executorul(care mi-a calculat suma de 9700ron cheltuieli de executare desi la A doua licitatie eu i-am dus cumpărător si s-a încheiat actul de adjudecare) care imi spune sa iau legatura cu firma de recuperari ca el nu mai raspunde de diferenta care o mai am de platit.L-am întrebat cum se numeste firma si mi-a dat un nr.de tel la care nu raspunde nimeni.Am revenit la el rugandu-l sa-mi spuna decalat din cei 47000€ cat s-a achitat din datorie,cat mi-a stabilit în final cheltuieli de executare dar refuzul si raspunsul este acelasi"nu mai tine de mine".Intrebarea mea este:cui trebuie sa ma adresez si oare el a procedat corect? In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția CONTRACT DE MUNCA
buna ziua. contractul l-am semnat in 3 exemplare.
Buna ziua,

Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o sa-l primesc in maxim doua saptamani de la data semnarii acestuia.Mentionez ca acest contract l-am semnat pe data de 15.06.2012,contract pe perioada nedeterminata,program de 8 ore in functia de Proiectant Sisteme Informatice.

Intrebarea la care vreau sa aflu raspunsul este daca intr-adevar acest angajator mi-a intocmit sau nu contractul de munca sau cum pot afla adevarul.De cate ori am solicitat sa-mi fie inmanat exemplarul care mi se cuvine conform legii,pur si simplu se sustrag de la subiect.

In speranta ca voi primi un raspuns,va multumesc anticipat.