avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate BorisAdrian

Activitate BorisAdrian

Salut! Lucrez într-o companie de aproape 7 ani și, în tot acest timp, m-am confruntat cu o mulțime de inepții venite din partea șefului direct. Cea mai recenta ar fi ca sunt depunctat la evaluarea lunara pe motiv ca, și va rog sa nu râdeți, nu vin mai devreme la lucru. Am avut zeci de discuții pe aceasta tema fără nici un rezultat.
Situația sta cam asa, se face programarea și se stabilește programul pe toată luna, timpul de lucru spre exemplu 8:00 - 18:00 (9 ore + 1 ora pauza). Seful meu zelos vrea sa venim la 7:45 - 7:50 pe motiv ca sunt lucruri de făcut înainte de deschiderea magazinului. Pontajul se face electronic dar acest timp înainte de ora 8 nu se ia în calcul. Șeful motivează faptul ca în regulamentul de ordinea interioara spune ca trebuie sa fim cu cel puțin 15 minute înainte de începerea programului la punctul de lucru, fără sa specifice ca pontat sau pe raionul pe care lucrez. Și pentru ca acel timp nu se ia în considerare de ce as fi obligat sa ma prezint mai devreme?? Cum ar putea sa ma afecteze faptul ca întru în magazin cu 3 minute înainte de începerea programului și nu cu 15 cum și-ar dori acest șef zelos? Întreb pentru ca eu personal am citit și recitit codul muncii și nu găsesc nimic concret. Mi-aș dori un răspuns din partea unui avocat pentru ai demonstra șefului meu ca nu este legal ceea cerinta lui fără sa fiu nevoit sa ajungem la certuri pe la directorul de magazin. Deși pe mine acest comportament al lui și acele evaluări ma afectează la salariu.
Va mulțumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Am incercat moneda cu "hartuirea" si raspunsul a venit sub forma: "va dorim succes!!". Apelurile sunt intradevar inregistrate. Acum o sa pun in aplicare si cea cu "ignore list".

Multumesc mult pentru atentia data subiectului.Sarbatori fericite sa aveti :)
Acum cativa ani am avut o situatie similara. Tatal meu a fost implicat intrun imprumut si binenteles a ajuns pe mana recuperatorilor de creante.Pentru ca figura cu adresa la mine in momentul respectiv, binenteles ca am fost asaltat de cateva zeci de scrisori si vizite.
Doar ca al meu tata nu mai locuieste de 15 ani aici, si nici nu am tinut legatura cu el. Am fost foarte colaborant si am precizat asta la agentii care tot veneau in vizita, fiind niste oameni foarte amabili. Am incercat pe cat de mult am putut sa "transmit" scrisorile si orice venea adresat lui.

Am tinut aceasta legatura cu firma de creante timp de 3 ani, timp in care dansii nu au rezolvat nimic din pacate iar eu deja acumulasem cateva zeci de scrisori pe care nu mai aveam posibilitatea de a le transmite. Intre timp s-a pronuntat si divortul si nu am mai vazut nici o obligatie catre ei. Am trimis un mail si am am efectuat 3 apeluri telefonice si situatia s-a rezolvat. Adresa si numerele noastre de contact au fost sterse din baza de date. Au trecut 2 ani de cand nu am auzit macar de numele firmei :)

Tocmai de aceea sunt ferm convins ca se poate rezolva aceasta problema si pe cale amiabila.
Va multumesc pentru raspuns,
dar nu se poate numi solutie, vorbim de un callcenter care acces la cateva zeci de numere. Nu m-a sunat niciodata acelasi agent. Doar ca de fiecare data cand cer sa discut cu o persoana mai competenta cu rezolvarea problemei, se face legatura catre 2 doamne.
Eu sunt sigur ca undeva mai sus in conducere exista acel manager care poate sa ia decizia de stergere din baza de date a unei persoane de contact. Dar imi este refuzat accesul catre acea persoana.
Sa ignor anumite numere nu se poate, noul job vine cu cateva zeci de apeluri efectuate+primite. Atat pe telefonul de serviciu cat si pe cel personal. Pur si simplu nu imi permit sa nu raspund la telefon. Apelez in schimb la ratiune intrucat nu detin absolut nici o informatie cu care as putea sa ajut aceasta firma, si nici macar un mijloc de comunicare cu domnul X. In consecinta sunt total inutil pentru ei si am expus acest lucru de nenumarate ori.

Eu ii inteleg pe saraci oameni ca incearca sa ifi faca treaba, dar asta nu inseamna ca le da dreptul sa o ingreuneze pe a mea.Mai ales in conditiile in care am fost cat se poate de colaborant cu dansii si am furnizat orice informatie am detinut pana in acest punct.

Imaginativa un scenariul de genul: un website de reclame inscrie numarul dumneavoastra in baza de date ca fiind un reprezentant al dumnealui. Si incepeti sa primiti zilnic telefoane cu oferte de la cateva zeci de consultanti vanzari care au acces la acea baza de date. Si pentru indepartarea numarului din baza de date nu se poate efectua decat prin cererea completa de utilizatorul original :))
Un fel de spam constant fara posibilitate de unsuscribe. Ne avand posibilitatea selectarii de junk call...schimbam numarul ??Nu cred...
Buna ziua,
In urma cu ceva timp am participat la un mic proiect al unei multinationale si am avut cativa oameni in subordine. Unul dintre ei a facut un credit si m-a trecut ca si persoane de contact. Am fost sunat de catre comapania creditoare sa confirm ca intradevar acel domn lucreaza la noi si cam atat.
Din pacate acest mic proiect s-a incheiat acum ceva timp(aprox.jumatate de an), timp in care sunt sunat frecvent de catre aceasta firma si intrebat de respectivul. Am fost cat se poate de colaborant cu fiecare agent care a luat legatura cu mine, dar nu am facut decat sa repet de fiecare data ca nu am nici o modalitate de a il contacta pe respectivul. Intrucat telefoanele incepusera sa fie frecvente si rabdarea mea a ajuns undeva la limite, fiind nevoit sa repet povestea la fiecare telefon primit, am insistat sa fiu scos din baza lor de date pentru ca nu am cum sa ii ajut si devine enervant si deranjant. Mentionez ca domnul respectiv si-a schimbat numarul si m-a sunat intro zi in legatura cu adeverinta de venit, si imediat ce am fost sunat de primul agent am furnizat noul numar (deci am fost transparent si amabil). Acum insa am ajuns la limita limitelor si nu reusesc sub nici o forma sa mai scap de ei. Am vorbit si cu "sefa departamentului juridic" care insista ca nu pot fi scos din baza de date decat de domnul X. Mi se pare extraordinar de stupid si nu inteleg de ce sunt nevoit sa suport atata hartuire din partea lor mai ales ca nu sunt eu cel care are creditul la ei, si nici nu mi-am dat eu vreun acord scris sau verbal in legatura cu introducerea numarului meu in baza de date. Numarul de telefon din cate stiu este personal si nu nici un drept sa il foloseasca fara sa fie furnizat express de catre mine. Poate gresesc, sau poate nu stiu....Exista vreo cale prin care sa ii oblig sa inceteze?? Am incercat sa sun direct la sediul central si sa incerc sa vorbesc rational cu cineva mai sus, dar de fiecare data dau de aceleasi 2 persoane care insista ca nu pot face nimic . Sugestia "sefei de departament" a fost sa il caut pe domnul X si sa il fortez sa vina la ei sa faca cerere de schimbare persoane de contact.
Adica cum ?? sa le fac eu treaba lor??e strigator la cer...
Discuție Abuz de functie
Buna ziua,
Sunt angajat al unei firme de un an si jumate si in tot acest timp am demonstrat de nenumarate ori competenta si dedicare,am excelat la toate evaluarile facute si am fost vazut de directoare de magazin ca un angajat model. Aceasta a fost chiar si promovata la functia de District Manager si realocata la alta unitate unde lipsea un Director de magazin. In nenumarate randuri am fost chemati in ajutorul ei la acel magazin si ne-a solicit in mod expres pe cativa.
Acum magazinu nostru are un nou director si cu toate ca este putin cam necalificat si ne antrenat pentru acest post atunci cand am revenit la magazin a facut tot posibilul sa ne arate ca dezaproba aceste delegatii si faptul ca suntem intro relatie mai buna cu District managerul nostru.
Prima evaluare facuta dupa doar 2 saptamani de functie, timp in care nu am lucrat decat 3 zile, a avut un rezultat extraordinar de slab, cu toate ca in acest timp eforturile facute la ambele magazine au depasit cu mult in acest timp.
Tentativa de a discuta deschis la acest subiect a fost luata ca o subminare a autoritati si de atunci sufar in continuare de persecutii continue. Evaluari slabe, depunctari aleatorii,taskuri imposibile de realizat in timpul de lucru (taskuri verbale, ce nu pot ignorate fiind luate ca un ordin direct, dar care nu poate fi contestat, nefiind scris nicaieri.)
Luna trecuta a constrans unul dintre colegi in asi da demisia si luna aceasta dupa o mare sedinta cu ceilalti directori din tara a spus ca urmeaza sa ramanem mai putini angajati si cine pleaca este determinat de Evaluarea lunara. Evaluare care este defapt la indemna ei si la care nu avem absolut nici o modalitate de contestare.
Deci ne da de inteles ca daca nu ii place de tine = afara, indiferent de cat de capabil si calificat esti.Culmea este ca se asteapta sa ne dam noi demisia si sa plecam fara preaviz si fara alte pretentii.
Exista oare o metoda de aparare impotriva asemenelor abuzuri si cum??
Eu sunt tanar, energic si foarte increzator in puterile mele, schimbarea jobului nu este absolut nici o problema. In schimb intreb pentru a informa alti colegi mai putin in aceeasi pozitie si pentru care acest job conteaza foarte mult. Mentionez ca s-a facut un vot in tara pentru desemnarea liderilor de sindicat si eu am fost propus si votat de 3 magazine, in schimb directorul a facut tot posibilul pentru a nu ajunge in acea functie.
Astept cu nerabdare un raspuns intrucat nu stiu cat o sa mai continuii cu acest job.
Nici nu incape in discutie, atunci cand am semnat contractu ni s-a spus ca locul de munca va fi cat mai aproape de casa. Dar acum dupa cateva luni de activitate raspunsul lor la aceasta problema: "nu iti convine da-ti demisia". De sindicat nu am nici o idee, nu stiu daca exista sau cum sa iau legatura cu cineva...
Multumesc tuturor pentru rapuns.
O seara cat mai frumoasa.
Buna ziua,
Am si eu o mare nelamurire. In conditiile in care programul de lucru se termina cu mult peste ora de functionare a transportului public in comun, 23.30 - 00.00, si distanta dintre punctul de lucru si domiciliu este destul de mare, in unele cazuri foarte mare, exista vreo lege, reglementare sau ceva care sa oblige angajatorul sa asigure transportul???sau macar sa il deconteze??

Acest caz este destul de simplu, multi dintre noi suntem obligati sa venim pe jos acasa de la serviciu,3-4 km, programul se termina la ora 23.30 si uneori termini si mai tarziu. Sa nu mai aducem in discutie zilele in schimbi tura si dimineata la 6 trebuie sa fii inapoi.

Va rog eu mult sa ma ajutati ca am tot cautat de ceva timp.