Va rog sa imi spuneti daca o hotarare irevocabila se poate ataca in instanta si in ce conditii. Cineva din familie are o firma si a facut o cerere in instanta pentru acordarea unei ordonante de plata catre una din firmele cu care lucreaza si care a refuzat sa mai plateasca serviciile prestate si in urma procesului instanta a dat o hotarare irevocabila prin care respinge cauza si obliga creditorul la plata cheltuielilor de judecata si avocatul debitorului. Se poate face ceva in acest sens?
Va multumesc si imi cer scuze daca nu am fost prea clara dar nu cunosc terminologia juridica prea bine.
As dori sa stiu si eu daca exista o lege sau o prevedere ceva care sa interzica unui medic sa dea trimitere pentru analize medicale unei femei insarcinate 2 luni la rand. Precizez ca sunt insarcinata, am primit acum o luna o trimitere pentru un set de analize dar mai am nevoie de inca o trimitere pentru altele iar medicul de familie a spus ca nu mai poate sa imi dea trimitere decat dupa 6 luni de sarcina, eu avand acum 4 luni.
Va multumesc.
Buna ziua,
ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt primul copil. Cum anunt la serviciu si ce alte obligatii si drepturi am?
Va multumesc.
Cunosc si eu un caz si as dori sa stiu cam ce solutii ar fi la el. Sora mea este casatorita cu un barbat care are un copil dintr-o relatie anterioara fara a fi fost casatorit, insa copilul este recunoscut. Pana in acest moment el nu a platit pensie alimentara acelui copil insa acum a fost actionat in instanta pt stabilirea pensiei alimentare, cerandu-i-se o patrime din venituri. Precizez ca el si sora mea au achizitionat o locuinta impreuna dar este pe numele lui si este cumparata inainte ca ei doi sa se casatoreasca, si de asemenea au si un copil nascut in urma casatoriei. Ce drepturi are primul lui copil? Si cam la ce pensie alimentara are dreptul? Precizez ca mama copilului nu are nici locuinta si niciun fel de venit, copilul fiind crescut de bunici.
Multumesc mult.
Sa inteleg ca numai in cazul in care ma voi casatori cu el voi avea o anumita parte din aceasta proprietate, cu toate ca si eu am contribuit la achizitionarea ei...Ce as putea face ca in cazul in care partenerul pateste ceva sa am mai multe drepturi la aceasta locuinta?Exista vreun demers juridic in acest sens?
Buna ziua,
As dori sa aflu raspuns la o intrebare care ma framanta de ceva timp. Am o relatie de aproape 3 ani cu un barbat dar nu suntem casatoriti, de curand am achizitionat o locuinta dar pe actul de cumparare figureaza numai el. Peste cateva luni vom avea un copil. El mai are un copil dintr-o relatie anterioara. As dori sa stiu ce drepturi are la aceasta proprietate copilul sau din relatia anterioara, ce drepturi va avea copilul nostru si daca eu am vreun drept chiar daca nu ma voi casatori cu el.
Va multumesc mult.