avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi proprietate

Buna ziua,
As dori sa aflu raspuns la o intrebare care ma framanta de ceva timp. Am o relatie de aproape 3 ani cu un barbat dar nu suntem casatoriti, de curand am achizitionat o locuinta dar pe actul de cumparare figureaza numai el. Peste cateva luni vom avea un copil. El mai are un copil dintr-o relatie anterioara. As dori sa stiu ce drepturi are la aceasta proprietate copilul sau din relatia anterioara, ce drepturi va avea copilul nostru si daca eu am vreun drept chiar daca nu ma voi casatori cu el.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:38, 2 August 2011
dvs daca nu va veti casatori cu el nu aveti niciun drept, nici in caz de divort, nici in caz de deces. Copii, amandoi , fiind recunsocuti de tata, au drepturi egale la mostenire.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
ContSters141818, utilizator
Bunul este proprietare proprie a sotului.

În cazul in care va veti casatori, la decesul viitorului sot aveti dreptul la 1/4 din imobil iar cei doi copii la 3/4 din imobil. In rest nimeni nu are nici un drept pentru bunul concubinului.
teoretic puteti avea un drept de creanta impotriva barbatului, in cazul in care dvs. ati contribuit cu anumite sume de bani la cumpararea imobilului.
copiii vor avea drepturi egale depline.
Sa inteleg ca numai in cazul in care ma voi casatori cu el voi avea o anumita parte din aceasta proprietate, cu toate ca si eu am contribuit la achizitionarea ei...Ce as putea face ca in cazul in care partenerul pateste ceva sa am mai multe drepturi la aceasta locuinta?Exista vreun demers juridic in acest sens?
Sa va casatoriti cu el ori el sa faca un testament prin care sa va lase pana la 1/2 din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am munteanu daniela munteanu daniela O cunostinta este casatorita de 6 ani cu un barbat care mai are 4 copii dintro casatorie anterioara toti majori care nu locuiess cu ei.Ea are un copil major ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la mostenire? emiliamaria emiliamaria am o proprietate imobiliara pe numele meu ,cumparata in timpul casatoriei. sotul meu are copii din o alta casatorie si doresc sa stiu daca in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cota de mostenire a copilului din casatorie anterioara ArminiaTurcu ArminiaTurcu Buna ziua, sotul meu a mai fost casatorit si are un copil din relatia anterioara.Ulterior casatoriei noastre am achizitionat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)