Buna seara!
Desi am mai facut expertize prin INEC, ma vad nevoit sa apelez la ajutorul "public". Poate sa-mi spuna cineva cum pot face plata catre INEC a unei expertize?Pe ce cont ?
Pe saitul INEC nu mai apare contul sau modalitatile de plata sau poate nu mai stiu eu cum sa ma uit.
Multumesc
am o situatie cred eu fara iesire.
Un cesionar al unui contract de imprumut bancar a pierdut dovada notificarii debitorului. insa are o acceptare (recunoastere) a cesiunii, printr-o intampinare intr-un dosar de contestatie la executare silita, din partea garantului ipotecar. contestatia la executare nu are legatura cu imprumutul bancar si cesionarea acestuia fiind vorba de o cerere de executare silita din partea altui creditor privilegiat.Prin contractul de cesiune s-a transmis si ipoteca asupra unui imobil ca garantie a imprumutului.
Intr-o astfel de situatie(lipsa notificare debitor) in cadrul unei executari silite mai poate fi executat silit garantul?
mai mult privilegiul ipotecar a fost inscris in cartea funciara iar cedentul la solicitarea garantului a emis o adresa cu privire la cesiunea creditului.
Este corecta suspendarea daca solutionarea litigiului de munca atarna de solutionarea celuilalt dosar.
Exista institutia stramutarii - art. 37 al. 2 din Codul de Procedura Civ "banuiala legitima", dar trebuie probat acest fapt.
Conform art. 28 din OG nr. 2/2001 posibilitatea de plata a jumat din minim in 48 de ore trebuie prevazuta expres in actul normativ care prevede sanctiunea, deci in Codul muncii ar trebui sa existe un astfel de articol.
Gresit, mentiunea cu plata a jumatate din minim in 48 de ore este obligatorie numai in cazul in care actul normativ (in speta Codul Muncii) prevede in mod expres aceasta posibilitate.
Urmati recomandarea celor ca v-au raspuns anterior si adresati-va in scris atat casei de Pensii cat si Agentiei de Somaj. Obtineti un raspuns de la ambele si atunci ve-ti sti pe cine sa actionati in instanta. Insistati la Agentia de Somaj sa va primeasca dosarul de somaj, functionarii acestei institutii nu cunosc termenul de aviz negativ sau respingere motivata a unei cereri de somaj si de cele mai multe ori nu inregistreaza un dosar de somaj daca li se pare sau este incomplet, potentialii beneficiari pierzand uneori timp pretios din cauza asta.
da se poate obtine o esalonare la plata, insa se obtine foarte greu. Daca nu ati fost somat inca de fisc sa platiti, asteptati-va cat de curand, e o foame de bani in sistem!
PS Va trabui sa discutati cu executorul fiscal in caz ca ati fost somat, sau sa va adresati pe cale administrativa Administratiei fiscale la care trebuie sa platiti.
daca cititi contractul cu firma de telefonie (daca il mai aveti) in mod sigur veti gasi si o clauza cu privire la penalitatile de intarziere. Si aici vorbim de legea partilor. Deduc ca nu ati reziliat contractul in mod corect conform clauzelor contractuale, de aceea banuiesc ca nu ati stiut de ultima factura. Daca ati stiut ca mai aveti ceva de platit, nu importa ca nu stiati cat, tot rau platnic sunteti.
raspunsul domnisoarei sibinisa este cel mai adecvat in situatia dvs., acea incompatibilitate administrator versus angajat la aceiasi firma nu mai exista (a se vedea Legea societatilor comerciale), a fost pana prin 2008.Pare ilogic dar se poate.Va spun din experienta am obtinut hotarari judecatoresti total diferite, in perioade diferite, cu privire la acest aspect tocmai ca urmare a schimbarii legislative de care va vorbeam.