Am angajat in martie un somer, care in urma angajarii a beneficiat de prima de instalare conform art 75 din legea 76/2002.
Acum, la 3-4 luni de la angajare, vreau sa ii desfiintez postul conform Art. 65 din Codul Muncii.
In legea 76/2002 se mai specifica:
Angajatii au obligatia de a restitui integral sumele primite conform art. 74 , in situatia in care raporturile de munca sau de serviciu inceteaza, intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca, in temeiul urmatoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) si i), art. 61 lit. a) si art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, daca au fost condamnati prin hotarare judecatoreasca definitiva;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) si e), alin. (2) lit. f) si g) si alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile ulterioare.
Din cate am vazut Art. 65 nu este enumerat mai sus, insa avand in vedere ca desfiitez un post la 3-4 luni de la angajare credeti ca eu ca angajator, sau angajatul vom avea probleme cu Inspectia muncii sau AJOFM din acest motiv?