avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate malexa

Activitate malexa

Buna ziua,
Sunt beneficiara a preved. decret-lege 118/90 respectiv urmasa prizonierilor de razboi si,in contextul prevederilor legale cu modificarile ulterioare beneficiez de impozit pe locuinta gratuit.Am depus actele doveditoare in aprilie 2023 la Taxe si Impozite.Mi s a spus ca ,voi beneficia in 2024. Este legal ca, eu analizand Codul fiscal mi se pare ca se incalca legea.Va multumesc !!
Va rog frumos a-mi raspunde daca persoana citata poate lipsi de la un proces de mostenire,pentru a lungi termenele procesului.
In general la un proces de impartirea unui teren arabil de 2,5 ha ,la doi mostenitori ce alte acte trebuiesc si cat dureaza procesul. In cazul meu fiind 2 frati nu am putut face un partaj voluntar la notar si eu vreau sa merg in instanta.
Am primit citatie de la notar si se face referire la art 1 112 din codul civil.Ce inseamna acet lucru
Va multumesc !
Buna ziua
Va rog frumos sa mi spuneti daca se poate elibera de banca istoricul unui depozit in lei in situatia cand,titularul e decedat,iar unul din mostenitori are semne de intrebare privind valoarea extrasului de cont..
Acest lucru implica in final un proces ? sau nu- Multumesc !
Pentru eliberarea certificatului de mostenitor trebuie sa fac si cadastrul.E obligatoriu ?
Parintii au facut un contract de intretinere cu unicul meu frate,Acum ei regreta ac.lucru,sunt si in varsta .Ce posibilitate legala ar avea fratele meu sa-mi dea o parte din ce a primit (ma refer la donatie,contr.de vanzare cumparare...sau altele legale)
Astfel s ar elimina incertitudinile.Fratele meu a scris pe o foaie ca,nu va lua in seama contractul de intretinere dar eu,nu sunt sigura ca se va tine de cuvant.Va multumesc!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:unul din cei doi fii ai nostri e decedat si are un numar de actiuni la SIF.Intrebarea noastra este cum se pot transfera aceste actiuni ptr a nu fi pierdute.De asemenea nu s au ridicat nici dividentele din ultimii ani.Este suficient sa prezentam cerificatul de deces sau trebuie sa mergem la notar ptr certificat de mostenitor.Are actiuni putine{pana intr o o mie } si cred ca taxa la notar depaseste cu mult valoarea actiunilor.Va multumim !
Va multumesc mult pentru raspuns !
Detin o sentinta din 2oo7,privind disparitia fiului meu.De fapt a fost un incident petrecut pe o apa,iar grupul au spus ca fiul meu s a inecat.In continuare trebuie sa merg mai departe in sensul procedurii de declarare jud.a mortii.Care e procedura,ce probe trebuie sa folosesc pentru proces.Va rog sa ma ajutati ptr ca acum e si noul cod civil care se aplica.
Va multumesc!
Cazul a fost cercetat de politie si cred ca acolo sunt si declaratiile martorilor,.In declararea disparitiei nu mi a cerut judecatoria nimic .Au fost suficiente informatii primite de politie si primarie
Va rog sa-mi dati un sfat!
Anul trecut ,mai exact in 16.12.2o10,mi a fost respinsa cererea de declararea judecatoreasca a mortii a fiului meu ,disparut de 14 ani,pe motiv ca nu este suficient disparitia unei persoane.
Mentionez ca am avut o cale de atac dar,nu am mai avut putere de a ma deplasa in alta localitate pentru a depune recursul. Acum doresc sa mai incerc inca o data.,dar mi e teama sa nu am acelasi verdict.Oare cum sa procedez,sa mai adaug faptul ca,un ultim incident s a produs in strainatate ,pe o apa cu alte persoane cu care era?Dar,aceste s au luat de fapt in considerare la declararea disparitiei.