avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate georgetra

Activitate georgetra

La angajare mi se cere de anagajator declaratie fiscala. Despre ce declaratie este vorba?
Multumesc
Pe un singur act de vanzare cumparare sunt patru familii trecute. La primarie fiecare familie are rolul ei conform suprafetei ocupate. Scopul e carte funciara pentru fiecare familie si contract individual? Cum se poate iesi din cota indiviza si cum se poate face carte funciara pentru fiecare avand in vedere si ca pentru doua familii este si cate un proprietar decedat?
Vreau sa vand un teren agricol. In momentul acesta el este lucrat de un arendas. Pentru ca nu are plan parcelar la primarie nu poate fi facuta cartea funciara. M-am inteles cu un cumparator, care nu este arendasul, sa facem un antecontract dupa cele 30 de zile de preemtiune prin care imi da o parte din bani, urmand ca la realizarea planului parcelar si a cartii funciare sa facem si contractul de vanzare cumparare. Intrebarea mea este cine beneficiaza de teren, cine il lucreaza, care este statutul lui pana la vanzarea finala?
Multumesc!
Am un teren agricol de 7,4 ha intr-un singur loc conform titlului de proprietate, deci o singura carte funciara, teren pe care vreau sa il vand. Problema este ca nu pot face carte funciara la momentul acesta pentru ca nu au fost facute masuratorile de cei de la primarie. Ce as putea sa fac eu si cam cat m-ar costa pentru a debloca situatia.
Multumesc!
Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum decedata. La momentul acela s-a facut o carte funciara pe tot terenul pe numele bunicii si de care s-a ocupat cumparatorul. Notarul a legalizat contractul pe baza titlului de proprietate, acesta fiind tot pe numele bunicii, si pe un raport de dezmembrare vizat la cadastru.
Cumparatorul nu s-a prezentat la judecatorie pentru intabulare si nici pe bunica nu a pasionat-o asta. Nu s-a facut nici act de dezmembrare la notar.
In 2011 a decedat bunica. La succesiune, la notar, s-au prezentat mostenitorii, adica doua fiice ale bunicii, adica matusile mele, eu si fratele meu din parte mamei noastre si ea decedata in 2005. Atunci s-au dezbatut doua succesiuni pe acelasi act de mostenire. Prima dupa bunicul decedat in 1990 pe numele caruia era casa de locuit lasata mostenire de la tatal lui. Bunica a mostenit 1/4, matusile cate 1/4, mama mea postdecedata 1/4 din casa.
Mai departe la a doua mostenire dupa bunica, ca si masa succesorala au fost 1/4 din casa si tot terenul aferent ramas dupa vanzarea din 2004. Au venit la mostenire matusile mele cele doua, eu si fratele meu. S-a impartit totul in mod egal.
Acum vrem sa vindem casa si terenul. Ca sa putem face asta trebuie sa fac intai o succesiune dupa mama mea pentru sfertul acela de casa care i-a revenit dupa bunicul. Acum ma lovesc de probleme. Nu pot face succesiune, si mai departe vanzare, pentru ca la cadastru tot terenul initial, cu tot cu partea vanduta, este pe numele bunicii. Notarul care facut succesiunea nu a trimis la cadastru nimic pentru incheierea de intabulare unde ar fi trebuit sa apara mostenitorii. La acel moment a cerut extras de carte funciara unde, cred eu, ar fi trebuit sa fie doar partea de teren ramasa dupa vanzare. Nu apare nici vanzarea din 2004. Cum as putea iesi din impas?
Va multumesc!

Buna ziua!
Am facut acum un an succesiune dupa bunicii mei decedati. Titlul de proprietate pentru casa si teren agricol s-a pierdut. La aceasta proprietate suntem patru mostenitori. Mai avem doar o copie de pe titlul de proprietate.
1. Putem vinde in baza certificatelor de mostenitori, sau trebuie urmata toata procedura de obtinere a duplicatului de titlu?
2. Care ar fi toti pasii pentru obtinerea acestuia.
3. Carte funciara poate fi facuta fara titlu de proprietate?

Multumesc!