avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate Mortis

Activitate Mortis

Pot sa aleg eu instanta la care doresc sa renunt la proces?
Am facut o cerere de chemare in judecata la 2 instante diferite. In afara de faptul ca una dintre ele isi va declina competenta in favoarea celeilalte, pot exista repercusiuni?
Daca pierd recursul (este vorba de o cauza civila) mai am alta cale de atac? Sau sentinta data va fi definitiva si irevocabila?
Multumesc!
Care sunt studiile necesare pentru ocuparea unui post de manager R.E.C.L. (Reteau Electronica a Comunitatii Locale). Ma intereseaza daca studiile superioare necesare sunt prevazute intr-un act normativ sau aceste pot fi alese dupa preferintele primarului din localitatea in cauza?
Multumesc!
Multumesc pt raspunsuri.
Nu am posibilitatea sa ajung in Bucuresti, deci nu pot verifica la fata locului. Asa de mult dureaza de obicei transferul unui dosar?
Curtea de Apel Bucuresti admite exceptia de necompetenta materiala si declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti (conform portaljust). A trecut aproape o luna dar nu gasesc nici un dosar pe numele meu la Tribunalul Bucuresti.
Trebuie sa depun eu un nou dosar la tribunal? sau Curtea de Apel trimite dosarul existent la tribunal si procesul se deruleaza fara a fi nevoie de vreo interventie din partea mea?
Multumesc!
Sunt 2 sentinte care nu le-am primit:
- plangere contraventionala amenda rutiera, la care solutia e "Admite plangerea...Irevocabila".
- contestatie decizie de sanctionare disciplinara, la care solutia e "admite contestatia".
Eu vreau sa le pun in aplicare: sa cer restituirea amenzii, respectiv plata sumelor retinute de angajator. Angajatorul sigur a primit sentinta dar probabil asteapta sa solicit eu punerea in aplicare a decizie judecatoresti.
Poate ridica alta persoana sentinta daca nici prin posta nu imi vor trimite?
Am fost parte intr-un proces pe care l-am castigat (conform informatiilor gasite pe portal just) dar, desi au trecut 6 luni de la emiterea sentintei judecatoresti, aceasta nu mi-a fost transmisa prin posta.
Cum pot face rost de aceasta, in afara modalitatii de a o solicita personal chiar la tribunalul in cauza? Locuiesc la distanta mare de orasul in care se afla tribunalul.
Multumesc!
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte!
Am castigat un proces (contestatie decizie de concediere) in care m-am reprezentat singur, dar e posibil ca angajatorul sa faca recurs, unde va pierde din nou, dar ce sa faci cu unii? Nu am cerut plata cheltuielilor de judecata nici nu am angajat un avocat. Pot face asta acum?
Unde se judeca recursul, tot la tribunalul din zona unde am eu domiciliul?
Multumesc frumos pt raspunsuri!