avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea unui dosar de la o instanta la alta in urma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea unui dosar de la o instanta la alta in urma declinarii de competenta

Curtea de Apel Bucuresti admite exceptia de necompetenta materiala si declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti (conform portaljust). A trecut aproape o luna dar nu gasesc nici un dosar pe numele meu la Tribunalul Bucuresti.
Trebuie sa depun eu un nou dosar la tribunal? sau Curtea de Apel trimite dosarul existent la tribunal si procesul se deruleaza fara a fi nevoie de vreo interventie din partea mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:51, 17 Mai 2012
Vă sfătuiesc să mergeţi la arhiva Curţii de Apel, să verficaţi dacă dosarul a plecat către Tribunal, în caz afirmativ să întrebaţi data la care a plecat şi având această informaţie verificaţi la Trbunal dacă s-a înregistrat dosarul şi sub ce număr.
Trebuie doar sa aveti rabdare,instanta necompetenta material va trimite dosarul la Tribunalul Bucuresti.
Multumesc pt raspunsuri.
Nu am posibilitatea sa ajung in Bucuresti, deci nu pot verifica la fata locului. Asa de mult dureaza de obicei transferul unui dosar?
O perioada de o luna nu este deloc mult fata de numarul extrem de mare de litigii care sunt inregistrate la instantele din Bucuresti si fata de ceea ce presupune transferul efectiv al unui dosar de la o instanta la alta.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Durata transfer dosar de la judecatorie la instanta imediat superioara Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Are cineva idee despre DURATA unui transfer de dosar de la o judecatorie de sector la tribunalul Bucuresti?:O Exista \"sansa\" ca un la astfel de transfer sa ... (vezi toată discuția)