avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate politai

Activitate politai

Buna ziua, fiind PFA pensionar , conform legi 205/2015 trebue sa se restitue contributia de asigurari sociale de sanatate platita pe anul 2012.?
Buna ziua, ma numesc Dima Constantin sunt pensionar pentru limita de virsta ,am 61 de ani si lucrez la o companie de utilitati publice unde la data de 30.11.2016 expira CIM pe DD dupa trei prelungiri a cite 12 luni pentru fiecare prelungire.As vrea sa continui si dupa acest prag de 36 de luni asa cum prevede codul muncii daca legal e posibil .Dca e posibil atunci cineva sa ma indrume cum sa procedez .Va multumesc.
Buna ziua, sunt pensionar prin pensie la limita de virsta si actual lucrez la o companie de utilitati publice unde am contract pe perioada determinata care expira dupa 36 de luni la 01.12. 2016 .Va rog cum sa procedez pentru a continua in mod legal daca e posibil si daca ar fi posibil sa-mi spuneti cum , ca sa pot prezenta labiroul personal al companiei.Va multumesc.b
Buna ziua, sunt pensionar si lucrezla o firma de utilitati publice unde mi se incheia contract de munca pe perioada determinata in fiecare an cind acesta expira ,mentionind ca dupa 3 ani incheerea unui nou contract de munca nu se mai poate realiza conform legii. In codul muncii este prevazut ca dupa 3 ani nu se mai pote lucra daca esti pensionar ,nu ai 65 de ani iar sanatatea este buna .? Va multumesc.
Buna ziua,sunt din Focsani si nu am primit cardul de sanatate, nu a fost emis,am verificat cu ajutorul cnp-ului .Ce trebue sa fac sa intru in posesia lui?.Va multumesc
.
Discuție Despre pensii
Buna ziua,sunt pensionar din aprilie 2009 a-m lucrat 23 de ani in grupa 1 la calea ferata.Conform cu legea 263/2010 care cuprinde modificarile efectuate prin legea 155/2015 mi se mai recalculeaza pensia in anul 2016. Va multumesc.