La institutul unde lucrez se semneaza zilnic condica de prezenta.
Intrebarea mea este urmatoarea: atunci cand sunt plecat din localitate in delegatie (interes de serviciu, cateva zile) la intoarcere semnez condica pe zilele cand am fost plecat?
Parerea mea este ca cel care este plecat in acele zile in delegatie nu semneaza, dar se noteaza in casuta rezervata lui nr. Ordinului de deplasare cu care este plecat. Orele de lucru apar, de fapt, in pontaj.
Am facut o lucrare unui client din alta localitate, i-am trimis pe mail contractul, el l-a semnat dar mi l-a trimis inapoi scanat, pe e-mail.
I-am cerut sa mi-l trimita prin posta ca sa il semnez si eu, dar amana acest lucru. A platit, lucrarea ea gata, imi cere factura.
Pot emite factura fara sa am la baza un contract?
Un contract scanat nu e baza legala, asa e?
Cum sa procedez?
Ma referam la modul in care ma refer la acest lucru in registru.
In mod normal in regsitru intregistrez toate chitantele, facturile emise de mine inclusiv cele emise de altii prin care am cumparat ceva pt pfa. Nu toate platile sunt facute prin banca si oricum inregistrez numarul actului care nu apare mereu in extrasul bancar.
In extrasul bancar este tiparita data, textul "comision gestiune cont NC" si un sir de numere.
Intrebarea mea: numerele acestea le trec eu in registru la rubrica "Documentul (felul, nr.)"? sau ce trebuie scris trec acolo?
Multumesc!
Sunt PFA si as dori sa aflu daca taxele pe care banca mi le percepe lunar pt gestiune cont bancar se pot trece in registrul de incasari-plati (ca deducere).
Sunt o persoana oarecare, angajata la o firma si vreau sa scriu o carte despre orasul meu
E vorba de o singura carte ce apreciez ca va avea pretul de vanzare la 30 lei, editata in 200 de exemplare.
Ca cetatean simplu pot sa fac asta? Taxele pentru drepturi de autor se platesc inainte de a edita cartea la o tipografie?