avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... factura fara contract?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

factura fara contract?

Buna ziua,

Am facut o lucrare unui client din alta localitate, i-am trimis pe mail contractul, el l-a semnat dar mi l-a trimis inapoi scanat, pe e-mail.
I-am cerut sa mi-l trimita prin posta ca sa il semnez si eu, dar amana acest lucru. A platit, lucrarea ea gata, imi cere factura.

Pot emite factura fara sa am la baza un contract?
Un contract scanat nu e baza legala, asa e?
Cum sa procedez?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:33, 19 Decembrie 2011
Cel mai bine ar fi sa va trimita contractul; din moment ce a platit nu are niciun motiv sa nu-l trimita. Totusi, puteti factura si fara contract scris; el (contractul) poate fi si verbal iar d-vs puteti demonstra existenta acestui contract verbal prin faptul ca vi s-a platit.
Va multumesc mult. Cred ca il impiedica comoditatea sa il puna la posta....
autor-carte a scris:

Buna ziua,
Am facut o lucrare unui client din alta localitate, i-am trimis pe mail contractul, el l-a semnat dar mi l-a trimis inapoi scanat, pe e-mail.
I-am cerut sa mi-l trimita prin posta ca sa il semnez si eu, dar amana acest lucru. A platit, lucrarea ea gata, imi cere factura.

Pot emite factura fara sa am la baza un contract?
Un contract scanat nu e baza legala, asa e?
Cum sa procedez?
Va multumesc!

Trimiteti factura cu confirmare de primire daca nu aveti posibilitatea de a o preda personal pentru a fi semnata si stampilata de client.
Sarbatori fericite!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de a factura banii ciulic ciulic Buna ziua, pentru ca cunostiintele mele in acest domeniu sunt egale cu 0 am ajuns in sfarsit (sper ca este locul potrivit) aici pe forum, avand urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Factura Silviu FA Silviu FA Buna ziua,in urma cu 1 an de zile am apelat la serviciile celor de la necesit. Am platit comezile care au fost concrete. Am cerut oprirea colaborarii. Necesit ... (vezi toată discuția)
Trimitere factura online paptamas paptamas Buna ziua. Trebuie sa emit o factura catre un client (am o intreprindere individuala), si pentru asta folosesc un program de facturare online. Clientul a ... (vezi toată discuția)