avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate sebisor

Activitate sebisor

faceti si asigurare care sa includa, printre altele, riscul de insolventa a dezvoltatorului.
In cata vreme trebuie sa primesc un raspuns de la parchet pentru o planere penala?
Revin cu cele intamplate intre timp: dupa o petitie pe care am facut-o la politie, am fost intr-un final contactat de catre proprietarul apartamentului de unde pornesc tevile de scurgere, acesta cautand a ma convinge sa ii permit sa pastreze tevile prin boxa mea, oferindu-se in schimb sa compenseze pentru neplacerile create. Ideea este ca aceste boxe sunt proprietate privata, nu fac parte din spatiul tehnic comun.
Multumesc pentru raspuns,

Da, atat boxa mea cat si boxa mamei mele sunt proprietatea noastra fiind achizitionate prin contracte de vanzare/cumparare.
Am vizitat recent boxa personala aflata in subsolul blocului unde locuiescu si am avut surpriza sa constat ca atat peretii laterali cat si plafonul erau sparte si strapunse cu niste tevi de scurgere care trec prin boxa mea. Boxele din bloc sunt individuale si am act de proprietate, boxa fiindu-mi vanduta odata cu apartamentul.

Am incercat sa discut cu administratorul si am aflat ca anul trecut unul dintre vecinii care a achizitionat un apartament in blocul in care locuiesc a spart planseul pentru a amplasa tevile de scurgere pentru amenajarile din casa sa. Aceste tevi din plafon intra intr-o teava mai groasa care vine din alta parte si strapunge peretii laterali ai boxei mele. L-am rugat pe administrator sa contacteze persoana care a efectuat aceste lucrari dar raspunsul lor a fost ca ma vor contacta - lucru care nu s-a intamplat.

Usa boxei nu era foarte bine asigurata, usa fiind distrusa in urma unor incercari repetate de furt. Lucrurile din boxa erau lipsite de valoare si aparent cei care au efectuat lucrarile nu au luat nimic, desi imi este imposibil sa imi dau seama cu exactitate.

In aceeasi situatie este si mama mea, cu boxa alaturata.

Imi pun mai multe intrebari: Avea voie cineva sa efectueze aceste lucrari trecand prin boxa mea, chiar daca usa era distrusa? Putea sa efectueze aceste lucrari - spargeri de tavan, spargeri de pereti din caramida - fara acordul asociatiei de locatari si fara o autorizatie de constructie?

Ce mijloace am la dispozitie pentru a readuce lucrurile la normal? Plangere la politie sau direct la parchet? Pe ce articole? Tulburare de posesie? Distrugere? Care sunt termenele in care se prescriu astfel de fapte, aparent lucrarile au fost efectuate in toamna anului trecut dar eu nu am vizitat subsolul pana de curand. Pot sa ma apuc sa tai tevile respective si sa refac zidurile la starea lor initiala?

Multumesc!
Răspuns la discuția pensie alimentara
puteti deschide actiune pe ordonanta prezidentiala, termenele sunt mai scurte.
Are aceasta posibilitate la orice moment pe durata derularii recursului, sau exista cumva limitari in ceea ce priveste insusirea? Au trecut deja doua termene in care recurentul a solicitat, pe rand, amanare pentru angajarea unui aparator, respectiv AJG, dar instanta nu i-a pus in vedere sa isi insuseasca sau nu recursul.
Vreau doar sa precizez ca eu sunt intimatul, nu recurentul, interesul meu fiind ca acel recurs sa fie respins.
Intr-un recurs la ordonanta presedintiala, este suficient ca recursul, respectiv, motivele de recurs depuse separat sa fie semnate doar de catre avocatul recurentului, cel care a fost imputernicit doar in prima instanta?

Mentionez ca la recurs acel avocat nu mai reprezinta partea, si deci nu are imputernicire in acest sens, actele nefiind semnate de catre recurent. Sau recurentul avea obligatia sa semneze recursul? Am citit Art. 69 C. proc civ care spune ceva in acest sens dar nu sunt sigur ca inteleg bine daca se refera la aceasta situatie.

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsul prompt.