avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate sir28

Activitate sir28

Răspuns la discuția calcul indemnizatie maternitate
va multumesc!
va mai deranjez cu o intrebare: daca la depunerea dosarului de crestere copil aleg sa stau acasa un an pentru a beneficia de acel stimulent de insertie, este musai sa ma intorc la angajatorul la care eram angajata in momentul nasterii sau doar trebuie sa ma intorc in campul muncii la oricare alt angajator?nu as vrea sa ma mai intoc la vechiul angajator si d-aia va intreb.va multumesc anticipat!
buna ziua,
incepand cu data de 1 martie 2012 am intrat in concediu de sarcina si lauzie (maternitate). data nasterii bebelusului va fi 28 aprilie. cand trebuie sa depun dosarul de icc, unde si ce trebuie sa contina?va multumesc!
Răspuns la discuția Plata concediului de maternitate
multumesc mult!
buna ziua,
lamuriti-ma, va rog, cu urmatoarea problema: sunt insarcinata si incepand de maine 1. 03 conform calculului facut de dr intru in concediu de sarcina si lauzie. maine voi depune medicalul la angajator.firma unde lucrez e noua si sunt primul caz de sarcina de acolo si cred ca cea de la RU nu stie cum sa procedeze de aceea vreau sa ma asigur ca totul va fi ok si va intreb unde si cand trebuie angajatorul sa depuna medicalul meu, cand ar trebui sa primesc banii pentru primul medical?stiu ca acesti bani desi initial ii iau de la angajator acesta ii recupereaza ulterior de la stat.cineva mi-a mai zis ceva dar nu am inteles f clar, ceva de genul ca daca suma pe care o da angajatorul salariatului e mai mare decat contributia nu stiu ce trebuie sa faca angajatorul sau ceva de genul asta (poate reusiti sa ma lamuriti si cu acest asptect) va multumesc anticipat!
va multumesc!
in luna sept la celalalt angajator am avut brut 1968/net 1401
buna ziua, sunt insarcinata in 26 saptamani, data probabila a nasterii 3 mai 2012, iar conform dr de fam de la 1 martie pot beneficia de concediu de sarcina si lauzie.am inteles ca se iau in calcul veniturile din ultimele 6 luni, eu sunt de 5 luni angajata la un angajator nou, am continuitate avand in spate 4 ani neintrerupti astfel: 27.08.2007- 26.09.2011 la un angajator si 28.09.2011-prezent la alt angajator.va rog sa ma ajutati cu calcului indemnizatiei de maternitate tinand cont de veniturile enumerate:
februarie 2012 - brut 770/net 580
ianuarie 2012- brut 770/net 580
decembrie 2011 - brut 770/net 580
noiembrie 2011- brut 770/net 580
octombrie 2011 - brut 770/net 580
septembrie 2011 - 1968/net 1401
august 2011 - brut 1878/net 1342
tinand cont ca septembrie e luna comuna intre cei 2 angajatori tb sa duc undeva adeverinta cu venitul in acea luna?ce trebuie sa fac eu ca si salariat? va multumesc!

buna ziua, in data de 26.09.2011 mi-am incetat activitatea la o firma unde am lucrat 4 ani in care am avut 5 zile cfs. intrucat sunt insarcinata, pentru a avea continuitate am gasit un prieten care are firma care incepand cu 28.09.2011 m-a <angajat> la el.eu nu lucrez efectiv dar imi platesc darile necesare pe care el le plateste mai departe.la 15.02.2012 as vrea sa intru in acel concediu de maternitate (cele 126 de zile la care am dreptul- 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere intrucat voi naste la inceputul lunii mai). ma intereseaza cine imi plateste acest concediu?daca il plateste angajatorul el si-l recupereaza data fiind situatia prezentata?n-as vrea sa-i fac greutati tinand cont ca el a vrut sa ma ajute. ce acte trebuie sa depun eu sau ce tine de mine si trebuie sa fac?va multumesc!

buna ziua,
va supun atentiei problema mea: din 27.08.2007 pana in 26.09.2011 am lucrat la o firma, in aceasta perioada am avut 5 zile cfs ieri 26.09 mi s-a transmis in revisal incetarea contractului de munca. intrucat au fost probleme cu revisal-ul abia astazi am fost inregistrata in revisal ca salariata la o alta firma dar am inteles ca abia de maine voi figura ca angajata. in conditiile in care eu sunt insarcinata in 7 saptamni si voi naste in mai 2012, ce urmari are ziua de 27.09.2001 in care eu am activitatea intrerupta si nu sunt prinsa nicaieri? am intrebat pe cineva si mi-a spus ca in ordonanta 111 este prevazut ca poate exista o intrerupere de cateva zile.este adevarat?risc sa pierd indemnizatia de crestere copil din cauza unei singure zi?va multumesc anticipat pentru raspuns!