avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuitate pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuitate pentru indemnizatie crestere copil

buna ziua,
va supun atentiei problema mea: din 27.08.2007 pana in 26.09.2011 am lucrat la o firma, in aceasta perioada am avut 5 zile cfs ieri 26.09 mi s-a transmis in revisal incetarea contractului de munca. intrucat au fost probleme cu revisal-ul abia astazi am fost inregistrata in revisal ca salariata la o alta firma dar am inteles ca abia de maine voi figura ca angajata. in conditiile in care eu sunt insarcinata in 7 saptamni si voi naste in mai 2012, ce urmari are ziua de 27.09.2001 in care eu am activitatea intrerupta si nu sunt prinsa nicaieri? am intrebat pe cineva si mi-a spus ca in ordonanta 111 este prevazut ca poate exista o intrerupere de cateva zile.este adevarat?risc sa pierd indemnizatia de crestere copil din cauza unei singure zi?va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:24, 27 Septembrie 2011
1. Nu veti pierde indemnizatia pentru CCC deoarece legea permite si fractiunile de luna.

2. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs intra la indemnizatie? gogi gogi cfs intra la vechimea de 12 luni pe care trebuie s o ai lucrata pentru a beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata la gravide GEORGIANASB GEORGIANASB Buna ziua. Sunt insarcinata in 9 saptamani (2 luni) iar firma la care lucrez trece printr-o perioada grea si suntem nevoiti sa intram in concediu fara plata, ... (vezi toată discuția)
Indemnizația pentru creșterea copilului Gută Ramona Gută Ramona Am lucrat în 2015 până pe data de 27 iulie. Iar în 2016 din 26.09. Plus o zi din luna august. Copilul s.a născut pe data de 14 martie 2017. Credeți ca a ... (vezi toată discuția)