avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate Valias

Activitate Valias

Răspuns la discuția legislatie contract de munca UK
Va multumesc pentru ajutor :) Sunt de mare folos informatiile!
Răspuns la discuția legislatie contract de munca UK
Va multumesc pentru timpul acordat!
In continuare mi-ar fi de mare ajutor daca as primi un sfat de la o persoana care cunoaste legislatia din uk :)
Răspuns la discuția legislatie contract de munca UK
Va multumesc pentru raspuns. Se schimba ceva din ceea ce mi-ati spus in situatia in care agentia de recrutare este tot din UK?
Răspuns la discuția legislatie contract de munca UK
In principiu da. A avut interviu in Romania la care a participat reprezentantul agentiei de recrutare si doi reprezentanti ai hotelului. Agentia se ocupa de formalitatile de plecare.
Buna ziua,
In urma unor interviuri reprezentantii unui hotel din UK i-au propus prietenului meu un post la acel hotel. Agentia de recrutare care a intermediat interviurile a trimis un doc "terms & conditions of employment" pe care l-au numit contract, solicitand semnarea acestuia in urma agrearii conditilor prevazute.
Va rog sa imi spuneti daca contractul de munca din UK are o structura diferita, tinand cont ca din documentul primit de la agentia de recrutare lipsesc urmatoarele aspecte:
- datele angajatului
-nu are nr de inregistrare sau rubrica pentru a fi completat ulterior dupa inregistrare
-nu are numele reprezentantului care a semnat; contine doar o semnatura a hotelului ( ori o institutie nu are drept de semnatura din cate stiu)
-nu contine anexa cu fisa postului
-nu are obligatii si indatoriri ale anagajatului si angajatorului
Nu are clar o structura a unui contract.
Suntem ingrijorati ca acest document denumit contract nu prezinta protectie angajatului si ca acesta poate lucra ilegal in UK, poate fi neplatit sau poate avea orice alte neplaceri in aceasta colaborare. Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Angajatorii sunt obligati sa elibereze documentele, iar daca exista oameni care nu si-au gasit documentele nicaieri, nu vad de ce ar fi asta un motiv ca altii sa si le gaseasca doar pe mai multi bani decat isi permit sa dea.
Si ma indoiesc sincer ca banii aia ajung la bietii arhivari care cauta ore in sir prin documente (acei arhivari platiti cu 650 de ron in Bucuresti).
Nu inteleg tonul raspunsului dumneavoastra.
Daca nu aveti nimic concludent de zis, mai bine pastrati tacerea.

Ce mentalitate, ziceti merci ca statul isi bate joc de cetateni doar asa, moderat, cerandu-le, pentru eliberarea documentelor de pensie, sume de bani mai mari decat pensia pe care o ofera. Ohoo, puteau sa va lase FARA PENSIE, adica sa-si bata joc mai serios, daca isi puneau capul. asa ca mai bine sa ne bucuram.
Buna ziua,
socrul meu se apropie de varsta pensionarii (in prezent este somer). A lucrat la uzina de reparat vagoane din Roşiorii de Vede, care a intrat in insolventa si arhiva a fost preluata de firmă privată din Ploieşti. Pentru a obtine documentele care sa-i ateste vechimea in munca trebuie sa plateasca niste sume exorbitante, de ordinul sutelor de mii, catre aceasta firma privata. Vad ca s-a scris si in presa despre asta.


[Link sters de moderator - Infection: URL:Mal]


As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca este legal ce se intampla si in baza carei legi ei elibereaza aceste documente contra cost. Am reusit sa gasesc doar informatii cum ca ITM percepe 50/ron per document eliberat, dar nu am gasit daca angajatorul este obligat sa elibereze gratuit sau care este cazul firmelor in insolventa.

De asemenea, firma respectiva a spus ca poate elibera documentele in 30 pana la 100 de zile, desi am citit ca "HG nr. 500/2011 prevede un termen in care angajatorul trebuie sa se incadreze: cel mult 15 zile de la data solicitarii."
firma este in insolventa, inteleg, si a fost preluata de o alta, dar modalitatea acesteia din urma de a elibera documentele nu e reglementata de nici o lege?

Multumesc.
Răspuns la discuția angajata insarcinata
Multumesc!
Buna. Vreau sa pun o intrebare ipotetica. O femeie insarcinata lucreaza direct cu publicul (vanzatoare, etc). Clientii fac in mod repetat reclamatii ca este impertinenta, sarcastica, lipsita de chef.
Nu poate fi concediata, nu i se poate schimba postul, nu i se poate micsora salariul. Ce se poate face?

Multumesc.
I have no further questions :)

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!